Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Schaeffler инвестира в нов европейски логистичен център

22.01.2015   |   Инвестиции
 
Schaeffler AG ще инвестира около 200 милиона евро в разширяването на европейската си логистична мрежа през следващите няколко години, включително в изграждането на нов европейски център за дистрибуция в Кицинген, Германия, съобщиха от офиса на компанията у нас.
 
Строителството на новата логистична база EDC Mitte, за която са заделени около 150 млн. евро от общия бюджет, е планирано да започне през първото тримесечие на следващата година. Очаква се центърът да има 250 служители и да заработи през есента на 2017 г. 
 
В инвестиционната програма, наречена “ONE Schaeffler”, е заложено още изграждането на звено за дистрибуция за Северна Европа в Швеция и за Южна Европа в Италия. В бъдеще е планирано и създаването на център за Западна Европа, като предстои уточняване на локацията му.
 
„Целта на инвестиционните проекти е модернизиране на логистичната дейност на Schaeffler с фокус върху индустриалния бизнес, оптимизиране на процесите и значително ускоряване на доставките. 
 
Разширяването на европейската логистична мрежа ще ни позволи да обслужваме по-ефективно клиентите си, като се стремим постоянно да подобряваме конкурентната си позиция на пазара”, пояснява Робърт Шулан, член на Изпълнителния съвет и президент на индустриалния бизнес на Schaeffler AG.
 
Новият логистичен център в Кицинген ще функционира независимо на базата на колективен браншови договор за работниците и служителите в баварската металообработваща и електронна индустрия и споразумение със синдикатите и местния работнически съюз. 
 
Всички бъдещи служители на центъра ще остават част от персонала на Schaeffler, като допълнителни колективни договорки са постигнати и по отношение условията на заетост и прехода между отделните звена на компанията.
     
Източник: Шефлер България

Ключови думи: Шефлер България   Schaeffler   логистичен център   Кицинген  

Област: Инвестиции  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Инвестиции

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...