Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Atlas Copco спечели награда за най-устойчива машиностроителна компания

24.01.2015   |   Бизнес
 
Atlas Copco бе отличена като една от най-устойчивите компании в света в годишната класация Global 100, представена по време на Световния икономическа форум в Давос.
 
Списъкът отличава компании, които са успели да увеличат производителността си, като същевременно използват по-малко ресурси. Atlas Copco се класира на 23-то място в общата класация, след като зае 46-о през миналата година, и е номер едно в машиностроителния сектор. Това е деветата година, в която Atlas Copco присъства в престижната класация.
 
"Стремим се да доставяме продукти и услуги, които са енергийно ефективни, безопасни и ергономични, с минимално въздействие върху околната среда. Продължаваме да увеличаваме своите ангажименти за устойчиво развитие, за да увеличаваме производителността за клиентите и да създаваме добавена стойност за акционерите", коментира Мала Чакраборти, вицепрезидент корпоративна социална отговорност в Atlas Copco.
 
Сред целите на Atlas Copco, свързани с устойчиво развитие, са повишаване на енергийната ефективност на клиентите с поне 20% в периода между 2010 г. и 2020 г., намаляване на емисиите CO2, активни действия за премахване на корупцията, както и насърчаването на достъпа до чиста питейна вода в нужадещите се страни.
 
Класацията "100 най-устойчиви компании в света" (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) е представяна всяка година по време на Световния икономическа форум. Тя оценява 4609 публично търгувани дружества по отношение на различни показатели за устойчиво развитие, например ниво на безопасност и приходи, свързани с потреблението на енергия и вода.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   устойчиво развитие   енергийна ефективност   корпоративна социална отговорност  

Област: Машиностроене  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...