Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

На MachTech&InnoTech фирмите ще покажат високо ниво на технологиите

13.02.2015   |   Бизнес
 

Очакваме и тази година да бъде трудна за бизнеса у нас и партньорите от ЕС - бавен растеж, икономическа несигурност и рискове, споделят компаниите. Въпреки това на MachTech&InnoTech фирмите ще покажат за пореден път високо ниво на технологиите. Между 11 и 13 март в Интер Експо Център ще се проведе петото издание на специализираното изложение за индустриални машини и технологии. То ще се случи по едно и също време с традиционното международно изложение ВОДА СОФИЯ, заявиха от Интер Експо Център.

„Загубата на Русия и Украйна, и като доставчици на суровини, и като пазари налага производителите да бъдат много гъвкави, да се преориентират бързо, да намерят нови пазарни ниши както у нас, така и на световните пазари“, коментира управителят на българо-немското дружество ЛД Здравка Дабижева. Естествено това е свързано със сериозни инвестиции, като единствен източник на финансиране през тази и следващите години ще са европейските фондове и програми.  Много фирми реализираха проекти по програма „Иновации и конкурентноспособност“ – Технологично развитие и иновации и Енергийна и ресурсна ефективност. Други са подготвили своите проекти и се надяват да бъдат открити най-скоро процедурите за финансиране. Бизнесът се надява администрацията да действа бързо и ефективно.  

Един от недостатъците на индустрията е, че не обръща достатъчно внимание на обучението на квалифицирани кадри, споделя още г-жа Дабижева. Липсата на специалисти за машиностроенето с всеки изминат ден е все по-голяма. Много трудно се намират оператори за новите машини, на сервизни инженери и др. И ако срокът на доставка на високотехнологично оборудване е около 12 месеца, то за този период трудно могат да се обучат кадри, допълни тя. Трябва да се използва потенциала на високо квалифицирани специалисти с опит и знания, които за съжаление нямат езиковата подготовка, което им създава проблеми и при работа с компютри, коментират специалистите в бранша.

Българо-немското дружество ЛД ще представи компоненти за предаване на движение или т.н Transmission products на глобалния лидер в технологиите SKF. Само преди дни те сключиха партньорство за дистрибуция. Тези компоненти са синхронизиращи ремъци, втулки, верижни задвижвания, ремъчни/верижни зъбни колела, съединители и карета, V-образни и клиновидни ремъци, специални ремъци, ремъчни колела, интелигентни инструменти. Тoва ще бъде акцент на щанда на компанията тази година. С това компанията показва, че и тази година остават верни на традицията да разширяват своята дейност. „Винаги се стремим изложението да бъде интересно за посетителите, като показваме или информираме за най-новите продукти и разработки“, коментира управителят на ЛД.

Компанията за поредна година ще обърне внимание на развитието на технологиите за безстружкова обработка. Все още преобладава мнението, че това са енергоемки, мръсни и шумни производства, че това не е така може да се убеди всеки, който желае да сравни новите машини с традиционните. Ще може да видите най-новата ротационно-изтегляща машина модел SC205 на реномирания немски производител LEIFELD – компактна и рентабилна.

Специализираните панаири за машини и компоненти са малко и трудно се налагат в „ерата на информационните технологии. Искаме да дадем своя принос изложението да стане водещо. Очакваме посещение от специалисти, които да споделят своите бъдещи планове за инвестиции и модернизации, техническите проблеми, които имат да решават, а екипът на ЛД да се окаже на висота с предложените решения, сподели управителят на компанията. Надяваме се това да е мястото, на което да си дадат среща специалистите от бранша и този директен контакт е много ценен за нас“, коментира г-жа Дабижева.

ЛД е българо-немско търговско дружество с 20 годишна история и се занимава с внос и продажба на машини, машинни компоненти, сервиз и инженеринг. Областите, в които се развива са машини за безстружкова обработка и високи технологии, компресори и подготовка на сгъстения въздух, компоненти за предаване на движение, инженеринг.

     
Източник: Интер Експо Център

Ключови думи: Интер Експо Център   MachTech&InnoTech   ЛД   Здравка Дабижева  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...