Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Алфа Лавал бе избрана за доставчик на топлообменници в проекти на Сирмак Интернешънъл

Компанията Сирмак Интернешънъл (Cirmac International BV) избра Алфа Лавал за свой партньор за доставката на пластинчати и въздушни топлообменници за проекти с възобновяем природен газ, съобщиха от Алфа Лавал.
 
Пример за това е „Атеро“ в Грьонинген, Холандия, който започва да работи през 2010 г. и днес произвежда 5 милиона м³ възобновяем природен газ годишно. Ръководителят на научноизследователската и развойната дейност на „Сирмак“ Гьорт Алдеринк казва: „Доставчикът не трябва просто да доставя продукти. Непрекъснатата работа е много важна характеристика в тези заводи, защото неизправното оборудване ще причини проблеми. Чувстваме се сигурни с Алфа Лавал, защото те имат отлични познания в дизайна, добра репутация и отлично организирано обслужване.“
 
Сирмак Интернешънъл има глобално присъствие в сферата на подобряването на качеството на биогаза до същото или по-високо ниво от това на природния газ с над 25 завършени завода в Скандинавския полуостров, Германия, Франция, Швейцария и Холандия. Произвежданият в заводите подобрен биогаз, познат още като възобновяем природен газ, е изключително устойчива форма на възобновяема енергия и може да замести природния газ или да се използва като гориво за превозни средства.
 
Най-големият завод за възобновяем природен газ в Холандия
„Атеро“ е водещият производител на възобновяем природен газ в Холандия. Биогазът се произвежда чрез анаеробно разграждане на органични отпадъци, които се разделят механично от битовите отпадъци. Полученият продукт се подобрява до възобновяем природен газ и се подава към газопреносната мрежа на Грьонинген. Суровият биогаз, който тече към преработвателния завод, има дебит от 1000 м³/ч, а заводът произвежда 710 м³/ч възобновяем природен газ за газопреносната мрежа. Газът се подава към мрежата с налягане 8 бара и има число на Wobbe от 43,46 – 44,41 кВт/м³.
 
„Сирмак“ разполага с три технологии за подобряване на биогаз. Технологията, която се използва в „Атеро“ и други подобни заводи, представлява аминна система на име LP Cooab®. Биогазът се пречиства чрез премахване на примесите като вода, сероводород и твърди частици, след което енергийното му съдържание се подобрява, като се отстранява въглеродният диоксид, за да може да се подаде към газопреносната мрежа.
 
Сероводородът се отстранява в активиран въглероден филтър. След това процесът на LP Cooab отстранява въглеродния диоксид от газ чрез абсорбиране, като по този начин повишава съдържанието на метан от около 60-70% до 99%.
 
Регенерация на течността на Cooab чрез нагряване
Течността на Cooab трябва да се регенерира и затова системата се нуждае от топлина. Обменникът на бедна/богата течност намалява тази нужда, като нагрява богатата течност с бедната течност. Бедната течност се нуждае от допълнително охлаждане, преди да влезе в камерата за абсорбция, което се извършва в охладител. След това бойлерът нагрява стрипинг колоната. След като биогазът се подобри, влагата в него се отнема чрез система за TSA (Temperature Swing Absorption – температурна абсорбция).
 
Заводът „Атеро“ е оборудван с пластинчати топлообменници с уплътнения, пластинчати топлообменници за охлаждане на течността и нагряване на богатата течност (като се използва бедната течност) и бойлер. Друг продукт на „Алфа Лавал“, който се използва в завода, е въздушен топлообменник  за производството на вода за охлаждане за разнообразни процеси, например за охладителя.
 
Компактни и надеждни
Гьорт Алдеринк казва: „Пластинчатите топлообменници с уплътнения на „Алфа Лавал“ предлагат необходимите ни компактни размери и надеждност, за да се вместят в дизайна на заводите ни.“

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Алфа Лавал пластинчати въздушни топлообменници възобновяем природен газ биогаз  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...