Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Алфа Лавал достави оборудване за московския комплекс ''Федерация''

Алфа Лавал Русия достави оборудване за отопление и охлаждане за двете гигантски кули в новопостроения комплекс „Федерация“ в Москва, съобщиха от компанията. „Както може да се очаква, предизвикателствата бяха многобройни и уникални. Споразумението включваше доставка на оборудване и инсталацията му в гигантската Източна кула (с височина 284 м). По това време „Алфа Лавал“ вече беше доставила оборудването за Западната кула (242 м)”, поясниха от компанията.
 
„Комплекс „Федерация“ се намира в бизнес центъра на Москва. Началото на проекта е дадено от „Миракс Сити“ - дъщерно дружество на „Миракс Груп“, една от най-големите и най-динамично развиващи се компании в Русия. Двете кули са разположени близо една до друга и са свързани помежду си с трета кула (или „игла“, както я наричат архитектите), в която ще се намират асансьорите и стълбите. Проектът включва един от първите примери за районно охлаждане в Русия, тъй като охладителната инсталация се намира в Западната кула. Оттам тя ще охлажда и двете кули.
 
Началото на участието на „Алфа Лавал“ в проекта беше открита покана в уебсайта на „Миракс“ към водещите инженерни фирми в световен мащаб да се включат в строежа на комплекса „Федерация“.
 
Въпреки че конкурентите предложиха по-ниски цени, екипът на „Алфа Лавал“ успя да спечели договора за съответното оборудване. Това вероятно се дължи на комбинацията от ползи, които бяха представени реалистично на клиентите. Елисавета Ракитина е инженер по продажбите в „Алфа Лавал Русия“ и беше част от екипа през процеса по избор на доставчик”, заявиха доставчиците.
 
„Фактът, че успяхме да предложим дългосрочни гаранции за оборудването вероятно беше решителен фактор – също както и това, че топлообменниците ни издържат на голямото налягане в толкова високи сгради. Освен това служителите ни взаимодействаха отлично с експертите на „Миракс“, коментира г-жа Ракитина.
 
„Част от предизвикателството произтичаше от факта, че някои топлообменници бяха прекалено тежки, за да бъдат докарани във високите сгради и трябваше да бъдат монтирани на място. „Алфа Лавал“ успя да предвиди тази ситуация и нае хора с необходимите компетенции. „Алфа Лавал“” достави и инсталира общо 57 пластинчати топлообменници, като 33 от тях се използват за отопление, а другите 24 обслужват охлаждащата система”, допълниха от компанията.
 
Икономията – естествена фокусна точка
В инсталации като тази под икономия често се разбира пестене на енергия. Само че и някои финансови аспекти имат голямо значение, заяви Артур Александров, който е вицепрезидент на „Миракс Груп“ и ръководител на строежа на комплекса „Федерация“.
„Обръщаме голямо внимание на финансовата ефективност на решенията си. Предложенията на „Алфа Лавал“ като цяло и компактните размери на инсталираното оборудване ни помогнаха не само да разрешим успешно проблемите с отоплението и охлаждането във високите части на сградите, но и да намалим значително капиталовото си участие.“
 
„Когато става въпрос за икономия при експлоатацията, бяха посочени и енергоспестяващите аспекти на продуктите – друга причина за успяха на офертата на „Алфа Лавал“.
Поради употребата на пластинчатите топлообменници за намаляване на налягането, за много други функции може да се използва оборудване за ниско налягане. По-малкият брой помпи понижава значително разхода на електрическа енергия. Освен това топлообменниците пестят гликол, което позволява в други части от система да се използва вода вместо гликол. И най-накрая автоматичната и фина настройка на вътрешната температура според условията на външната среда означава, че енергията ще се използва ефективно и няма да са нужни толкова агенти за пренос на топлина.
Комплекс „Федерация“ е добър пример за задълбочена работа в екип и отлично обслужване на клиентите от началото до края”, допълва Елисавета Ракитина.

     
Източник: Алфа Лавал

Ключови думи: Алфа Лавал комплекс Федерация Москва пластинчати топлообменници  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...