Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Pilz представи нови оптоелектронни устройства за машинна безопасност

08.04.2015   |   Технологии
 
Pilz представи новите оптоелектронни устройства за безопасност PSENopt, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на Pilz за България. Светлинните завеси и лъчи PSENopt осигуряват защита, когато се изисква активна операторска намеса в производствения процес на машините. Те предлагат индивидуална безопасност за защита на тяло, ръка или пръст. 
 
"Концепцията на PSENopt е защита без прегради, която позволява по-висока производителност, като в същото време машината остава защитена от неоторизиран достъп. Не е необходимо операторите на машините да отварят и затварят врати, те просто могат да се концентрират върху задачите си и да работят бързо и ефективно. Благодарение на богатата вградена функционалност (muting, blanking, cascading) и на новите защитни корпуси със степен на защита IP67 или IP69K светлинните завеси PSENopt са идеалното решение за машини и съоръжения, където се изисква активна намеса на операто-ра в производствения процес и има високи изисквания за хигиена, както и необходимост от гъвкавост при осигуряването на безопасността на оператора – независимо дали са в химическата, хранително-вкусовата или фармацевтичната промишленост", обясняват от Ехнатон. 
 
Светлинните завеси на Pilz в комбинация със защитните корпуси могат да се използват в среда с висока влажност, кондензация и температура. Поради високата химическа устойчивост на използваните материали и изолацията на свързващите кабели, те имат дълъг живот на експлоатация.
     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Pilz   PSENopt   светлинни завеси   машинна безопасност  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...