Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

EMO MILANO 2015

05.10.2015   |   Предстоящо
 

Тазгодишното машиностроително изложение ЕМО ще се проведе в Милано от 5 до 10 октомври, успоредно със свeтовното изложение EXPO. Повече от 1 300 производители вече са се регистрирали за участие, като най-многобройни са италианските и немските фирми. На трето място по подадени заявки за участие са тайванските производители, следвани от китайските и швейцарските.

На изложението ще бъдат представени широк спектър от изделия: металообработващи машини, роботи, средства за автоматизация, мехатронни решения, машини за адитивно производство и др. “EMO винаги е било смятано за най-важното събитие, на което производителите от цял свят могат да се запознаят с най-новите производствени технологии", посочва Пиер Луиджи Стрепарава, назначен от CECIMO за генерален директор на EMO MILANO 2015. "Тъкмо по тази причина решихме да включим адитивното производство в технологичния индекс на водещото в отрасъла международно изложение. Това е технология, която все повече ще се развива в бъдещето и на нея ще бъде отделено специално внимание по време на събитието”, допълни той.

Италианското министерство на икономическото развитие призна EMO MILANO 2015 за едно от най-важните изложения, подкрепящо програмата „Произведено в Италия“ и даващо на италианските производители достъп до международните пазари.

"Изложението ще се проведе на фона на очакван растеж в машиностроителния отрасъл в световен мащаб. Според иконометричните данни на института Oxford Economics, световното потребление на машиностроителна продукция до 2018 г. ще нарасне с 18% спрямо настоящата 2015. Азия ще остане и занапред основен потребител на производствено оборудване – растежът за същия период там се очаква да достигне 21.6%. В Европа съответният ръст ще е 16.2%. През 2018 г. само Китай ще държи 45% от потреблението на машиностроителна продукция.

В европейски мащаб, Италия се развива с по-бързи темпове, както в сравнение с цялата зона, така и спрямо Германия, заедно с която държи водещото място не само в машиностроителния, но и във всички производствени отрасли. Потреблението на машиностроителна продукция в Италия ще нарасне с 23% през следващите три години. От друга страна, в международен план, италианският машиностроителен отрасъл е на четвърто място сред производителите и на трето сред износителите. През 2014 поръчките на италианските машиностроители са се увеличили с 14.7% спрямо 2013", допълниха организаторите.

     
Източник: EMO MILANO 2015

Ключови думи: EMO MILANO 2015   металообработващи машини   роботи   средства за автоматизация   мехатронни решения  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Предстоящо

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...