Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

ТУ-София и Институтът за технологии в Карлсруе (КИТ) подписаха договор за сътрудничество

11.06.2015   |   Бизнес
 

На 2 юни т. г. бе подписан договор за сътрудничество между Технически университет София и Института за технологии в Карлсруе (КИТ). Този договор регулира съвместната дейност на двете учебни институции в рамките на подпомагания от Германската служба за академичен обмен (ДААД) Факултет за Германско инженерно обучение и индустриален мениджмънт (ФаГИОПМ).

Заместник-ректорът на ТУ-София проф. д-р Валери Младенов и Деканът на ФаГИОПМ проф. д-р инж. Стефан Стефанов подписаха договора от българска страна. От страна на КИТ споразумението бе подписано от Президента на университета проф д-р инж. Холгер Ханселка и зам.-президента по учебна и академична дейност проф. д-р Александър Ванер.

Тази кооперация е едно от най-дълготрайните и интензивни и е от голяма полза за двата университета. ТУ-София и КИТ могат да градят върху изминалите 25 години успешно сътрудничество, заявиха от КИТ. На базата на договора съвместно ще се обучават и занапред студенти за образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“ по специалността „Общо машиностроене“ на ТУ-София, както и по бъдещата нова специалност „Мехатроника“.

Студентите ще получават от Германската служба за академичен обмен (ДААД) стипендия, а докторантите в двете специалности ще имат предимството да бъдат подпомагани от научни ръководители и от двете страни. Важна част на споразумението е развитието на научната и изследователска дейност, както и разширяването на сътрудничеството с индустрията.

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София   мехатроника   машиностроене   ФаГИОПМ  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...