Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth предлага нови хидравлични мотори от серията Hägglunds

12.06.2015   |   Технологии
 

Bosch Rexroth промени значително корпуса на малогабаритната серия хидравлични мотори Hägglunds, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, официален търговски партньор на Bosch Rexroth за България. Новите Hägglunds CA от 10 до 40 вече са доста по-малки и по-леки, без нищо да се е променило в тяхната изходна мощност. Това ги прави ненадминати по съотношение мощност/тегло, при уникалната способност да осигуряват едновременно максимален въртящ момент и максимална скорост. Новите мотори ще разширят приложното поле на малогабаритната серия на Hägglunds, така че да покрива потребностите и от по-ниски стойности на специфичен въртящ момент с долна граница до 10 Nm/bar.

С изключително високото си съотношение мощност/тегло и с голямата си приспособимост към различни условия, те ще направят директните хидравлични задвижвания оптимален избор за нискомощни приложения. На първо време се предвижда използването на серията Hägglunds СА от 10 до 40 в шприцови машини в производството на пластмасови изделия. Тези машини заемат голям дял от търсенето в диапазона от 50 Nm/bar надолу. В съвсем близко бъдеще се очаква интерес и от страна на други производства и сфери на приложение.

За да постигне това уникално съотношение мощност/тегло на моторите СА от 10 до 40, Bosch Rexroth намали диаметъра им, като същевременно усъвършенства вътрешната им конструкция. Промените обаче не влияят на надеждността и изходната мощност и тъкмо затова тези мотори осигуряват повече киловати на килограм тегло от всички останали. Едновременно могат да се осигурят максимален въртящ момент и максимална скорост, като и двата параметъра могат да се поддържат неограничено дълго време.

При проектирането на серията, Bosch Rexroth използва принципи, подобни на тези от доказалите се CBM мотори Hägglunds. Новите мотори CA от 10 до 40 осигуряват същата мощност както преди, но са с много по-ниско тегло – до три пъти по-малко от това, което предлага конкуренцията.

За потребителите, доброто съотношение мощност/тегло означава добър КПД и ефективно производство. В сравнение с конкурентните технически решения, моторите СА от 10 до 40 осигуряват с 10-15% по-голям въртящ момент на единица вложена енергия. “Тъй като хидро-механичните загуби на тези мотори са значително по-ниски, те потребяват и по-малко енергия, особено в диапазона на по-високите скорости,” обясниха от Бюро за Развитие Техника.

     
Източник: Бюро за Развитие Техника

Ключови думи: Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   Hägglunds   БР Техника  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...