Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Над 200 специалисти от цял свят посетиха Дните на отворените врати в РАИС

24.06.2015   |   Събитията
 
Мениджъри на световни компании и над 200 специалисти в сферата на машиностроенето от Европа, Азия и Америка участваха в Дни на отворените врати в РАИС, които компанията проведе за пети път на 18 и 19 юни т. г. в Пазарджик. Тазгодишното събитие бе посветено на 20-годишния юбилей на машиностроителното предприятие.
 
"Имаме пълното основание да имаме самочувствие, че сме успешно развиваща се фирма, защото за две десетилетия компанията ни извървя пътя от ремонт на обикновени машини до производство на високотехнологични петосни фрезово-стругови центри и двушпинделни стругове", заяви инж. Нишан Бъздигян по време на откриването. 
 
Инж. Бъздигян разказа за развойната дейност на компанията, която в момента е съсредоточена върху разработването на пълна гама 5-осни центри VMC, на нови фрезово-стругови машини, зъбообработващи машини, хоризонтални центри, роботизирани комплекси, манипулационни и заваръчни роботи, както и машини за лазерно рязане.
 
В рамките на събитието бяха направени презентации на най-новите системи за цифрово-програмно управление на Fanuc, Siemens и на машините на OKK. 
 
В Пазарджик пристигнаха президентът и главен изпълнителен директор на Fanuc Europe Олаф Герелс и Коджи Самукава, мениджър Автоматизация на производството. Fanuc акцентира върху новостите в системите за управление. Показан бе вариант на машина с два операторски панела, представен бе софтуерът Manual Guide i, който дава възможност за програмиране на PC с опции за симулация, както и софтуера Servo Viewer. В базата на РАИС беше направена презентация и на заваръчни роботи на Fanuc.
 
Петър Кацаров, мениджър продажби в направление Дигитализирано производство на Siemens България, представи системите за ЦПУ на Сименс, и софтуера, който позволява лесно програмиране на PC и след това прехвърляне на машината. Той посочи, че в техническите университети в София и Габрово с помощта на SinuTrain на Siemens студенти се обучават на машините на РАИС. 
 
OKK Corporation представиха своя най-нов модел хоризонтални центри, пуснати в експлоатация преди месец и половина. 
 
Във втория ден на събитието се проведоха дискусии по презентациите и срещи между клиенти, дилъри и доставчици.
 
Подробен репортаж от Дните на отворените врати в РАИС очаквайте в следващия брой на Инженеринг ревю - списанието на българската индустрия.
     
Източник: РАИС,

Ключови думи: РАИС   Fanuc   Siemens   OKK   металообработващи машини   5-осни центри   фрезово-стругови машини  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
Galika
DMG MORI

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

  БизнесВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоФирмена публикацияСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...