Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Schaeffler пусна онлайн инструмент за изчисляване на електрически двигатели и генератори

08.07.2015   |   Технологии
 
Програмата за изчисление на търкалящи лагери BEARINX на Schaeffler бе разширена с новия модул Easy EMachine, съобщиха от компанията. Той служи за изчисляване на параметрите на електрически двигатели и генератори въз основа на типичните за тях механични и електромагнитни товари и така улеснява избора на подходящи и надеждни лагери за опорните точки. 
 
Модулът е достъпен онлайн и се ползва безплатно. Първоначалната регистрация е опростена и потребителят може веднага да започне работа по изчисленията.
 
С Easy Emachine могат да се изчисляват електрическите двигатели и генератори с хоризонтално, вертикално и свободно избрано разположение на въртящия се вал. Могат да се задават теглото на вала, теглото и размерите на пластинчатата сърцевина, броят на навивките, както и силата на магнитното притегляне. Товарите също могат да се конфигурират свободно. Това означава, че шайбите на ремъчни предавки, зъбните колела, допустимите дисбаланси могат да бъдат моделирани при различни скорости и различни видове товари.
 
"Удобният интерфейс води потребителя при всяка стъпка от изчислителния процес. Всички въведени данни се визуализират графично за  по-лесно сверяване. И накрая, но не и по значение, са лагерите – основен елемент в машините. Те могат да бъдат изчислявани при широк избор от варианти. И за да бъде още по-удобно, търкалящите лагери с марка INA и FAG, заедно с техническите им характеристики, са налични в базата данни, откъдето могат да се избират и пробват", обясняват от компанията.
 
Всички въведени данни и резултатите от изчисленията могат да се съхраняват локално в компютъра на потребителя като pdf файл. Съхранените файлове могат да се изпращат в съответното регионално подразделение на Schaeffler за окончателна проверка.
     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   Шефлер   BEARINX   лагери   електрически двигатели  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...