Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

United Grinding Group основа съвместно дружество за адитивни технологии с inspire

10.07.2015   |   Бизнес
 
United Grinding Group, холдингово дружество за производство на металорежещи машини в рамките на международната група Körber international, създаде съвместно дружество на име Irpd с компанията inspire. IRPD (Institute for rapid product development - Институт за бърза разработка на продукти) е специализиран в областта на адитивните производствени процеси, базирани на лазерни технологии и триизмерен печат.
 
Основната цел на новосъздадения джойнт-венчър е по-нататъшното развитие на тези модерни производствени процеси с внедряване на последните научни открития и разработки. Компанията ETH Zurich е направила значителни инвестиции в inspire.
 
Джойнт-венчърът IRPD, чиято централа се намира в Санкт Гален (Швейцария), е новият научно-изследователски център за адитивни производства на United Grinding Group. Irpd се управлява от колективен орган, съставен от представители на двете компании партньори. Irpd концентрира усилията си върху производството на индустриални метални или пластмасови изделия - от прототипи до малки серии сложни детайли, произвеждани по заявка на клиентите.
 
Целта на разработките са адитивните производствени технологии, най-вече селективното лазерно синтероване (Selective Laser Sintering - SLS), селективното лазерно леене (Selective Laser Melting (SLM) и триизмерният печат. Освен това IRPD предлага индивидуални консултантски технологични услуги, както и услуги по инженеринг, сканиране, проектиране и производство на сложни компоненти.
 
Фирма inspire е включила в съвместното дружество значителни части от своя научно-изследователски комплекс Center of Excellence for Additive Manufacturing. Той е водещ на швейцарския пазар в областта на проектирането, производството и маркетинга на продукти, изработени чрез адитивни технологии. Центърът обслужва 300 промишлени предприятия в Швейцария и съседните страни. В качеството си на водещ световен доставчик на прецизна металообработваща техника United Grinding Group е предпочитан партньор за бъдещи разработки на производствени процеси и разширяване на контактите с клиенти.
 
Стивън Нел, главен изпълнителен директор на United Grinding Group, е доволен от това сътрудничество: „IRPD има богат и всестранен опит по отношение на тези супермодерни производствени технологии. Възнамеряваме в бъдеще да ги развиваме в сътрудничество, като използваме за основа нашия опит в масовото промишлено производство. Адитивните производствени процеси са от стратегическо значение за нас”.
 
Централата на новата съвместна компания ще остане в Санкт Гален.
     
Източник: Галика

Ключови думи: Галика   United Grinding Group   Irpd   inspire   адитивни технологии   селективно лазерно синтероване   селективно лазерно леене  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...