Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Atlas Copco e най-"зелената" индустриална компания в света според Newsweek

13.07.2015   |   Бизнес
 
Atlas Copco e на първо място в сектор "Индустрия" в класацията на Newsweek за корпоративно устойчиво развитие и влияние върху околната среда.
 
Американското списание анализира 500-те най-големи публично търгувани компании в света, за да прецени какъв е техният отпечатък върху околната среда. Заедно със своите партньори Corporate Knights Capital и HIP Investors то измерва показатели като разход на електроенергия и на вода, емисии парникови газове и рециклиране на отпадъци. 
 
Atlas Copco се класира на 11-о място в света в общата класация и на 1-во място в индустриалния сегмент. Компанията фигурираше в списъка и през миналата година.
 
"Създаването на иновативни, енергийно ефективни продукти и предприемането на други мерки за намаляване на въздействието върху околната среда са в основата на бизнес лидерството. Нашите екологични цели са в центъра на бизнеса ни и сме щастливи, че получаваме признание за това", каза Мала Чакраборти, вицепрезидент по корпоративната социална отговорност в Atlas Copco. 
 
Сред иновативните, енергоспестяващи продукти на Atlas Copco са компресорите с променлива производителност - технология, която компанията първа представи през 1994 г. Технологията дава възможност компресорът да работи с производителност, която е необходима, и така намалява потреблението на енергия. През 2013 г. Atlas Copco представи и патентованата технология VSD+, която намалява консумацията на енергия с повече от половина в сравнение с традиционните компресори.
 
По-рано през тази година Atlas Copco се нареди сред компаниите, отличени от ООН в конференцията й за климатичните изменения във връзка с целите на дружеството за намаляване на въглеродния диоксид от неговите продукти и дейности. През тази година Atlas Copco бе призната и за една от най-устойчивите компании в света в годишната класация Global 100 на сп. Forbes.
 
Пълния списък с компании в Newsweek Green Rankings може да видите тук.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Newsweek Green Rankings   устойчиво развитие   енергийна ефективност   корпоративна социална отговорност   VSD+   компресори  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...