Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Siemens акцентира върху дигитализацията на металообработващите машини на EMO 2015

05.08.2015   |   Технологии
 
Siemens ще акцентира върху дигитализацията в сферата на металообработващите машини по време на своето участие в изложението EMO 2015, което ще се проведе от 5 до 10 октомври т. г. в Милано, Италия.
 
Под девиза "По пътя към Индустрия 4.0 – дигитализация в производството с металообработващи машини" на своя щанд компанията ще демонстрира интегрирано портфолио от индустриален софтуер и технологии за автоматизация, благодарение на което компаниите могат да подобрят гъвкаво и ефективно своите производства и в същото време да намалят времето за пускане на пазара.
 
"Производителите на металообработващи машини и други производители вече могат значително да се възползват от възможностите, предлагани от цифровизацията, за повишаване на тяхната конкурентоспособност, използвайки нашите интегрирани продукти и софтуерни решения", обясни д-р Волфганг Хойринг, главен изпълнителен директор на бизнес звеното Motion Control на Siemens.
 
Демонстрирайки своя интегриран инженерингов подход на ЕМО, Siemens ще покаже как производители на металообработващи машини могат да намалят разходите за развойна дейност с до 30%. 
 
Операторите на машини, които посетят щанда, ще могат да открият информация за предимствата на непрекъснатата процесна верига CAD/CAM-CNC. Освен това Siemens представя решения от серията Sinumerik Integrate for Production за интегриране на металообработващи машини и свързването им с IT системи от по-високо ниво.
 
Компанията ще демонстрира и решението Smart Operation, разработено специално за по-малки производствени компании, които искат да направят първите стъпки към цифровизацията. Автоматизираните клетки са още един акцент в представянето на щанда на Siemens на тазгодишното EMO: роботите, свързани с металообработващи машини, са важен елемент на автоматизираната клеткa. Решения за интегриране на роботи, участващи в процеса на обработка и манипулиране на материалния поток, ще бъдат показани съвместно от Siemens и KUKA. 
 
Сред останалите акцент в щанда на Siemens ще бъдат технологичните нововъведения в Sinumerik 840D sl и Sinumerik 828D с цел да се осигурят още по-добри резултати при обработката, както и решения за адитивно производство. Сред тях са NX Hybrid Additive Manufacturing софтуер за програмиране и симулиране на нанасянето и отстраняването на материала и контролери Sinumerik за хибридни машини, които съчетават адитивни и субтрактивни технологии.
     
Източник: Siemens

Ключови думи: Siemens   Сименс   KUKA   EMO   металообработващи машини   Industry 4.0   Sinumerik   Smart Operation   автоматизирани клетки  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...