Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Heidenhain представи нови компактни въртящи се енкодери

Heidenhain представи новите абсолютни въртящи се енкодери с SSI интерфейс ECN 1013, EQN 1025, ROC 1013 и ROQ 1025, които се отличават с изключително компактни размери и външен диаметър само 35 мм, съобщиха от ЕСД България, представител на Heidenhain у нас.
 
Новите енкодери, които имат разширен обхват на захранване от 4,75 V до 30 V, са подходящи за разнообразни приложения, включително антенни технологии, автоматизирани превозни средства, логистични системи, машиностроене, медицински технологии и машини за опаковане.
 
Новите абсолютни въртящи енкодери със SSI интерфейс предлагат обща разделителна способност от 25 bits (13 bits единично завъртане и 12 bits за многократно завъртане „multiturn“). В допълнение към серийните изходящи сигнали за позиция, SSI енкодерите предоставят също и сигнали 1 Vpp за висока интерполация. Два допълнителни входа дават възможност за програмиране на посоката на въртене и задаване на нулева позиция на абсолютната стойност за позиция. Системната точност на въртящите енкодери е ±60 ъглови секунди.
 
Устройствата ECN и EQN с 6 мм кух вал се монтират с интегриран статорен съединител. Тази връзка може да е много устойчива и е иделана за системи с висока динамика. Версиите със синхронизиращ фланец ROC и ROQ имат плътен вал с диамтър 4 мм и се свързват със задвижването от страната на вала. Това прави новите абсолютни въртящи енкодери механично съвместими с инкременталните въртящи енкодери от компактния клас. Те имат работен температурен диапазон от –30 °C до 100 °C и степен на защитеност IP64.
     
Източник: ЕСД България

Ключови думи: ЕСД България   Heidenhain   въртящи се енкодери   абсолютни енкодери   SSI  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...