Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Генералният директор на CEEMET бе на работно посещение в България

03.09.2015   |   Събитията
 
Генералният директор на организацията на европейските работодателите от метало- и електроиндустриите CEEMET Уве Комбюхен бе за първи път на работно посещение в България между 25 и 27 август т. г., съобщиха организаторите на визитата от Българската браншова камара по машиностроене (ББКМ).
 
По време на работна среща с представители на ББКМ бяха обсъдени и споделени мнения по основни въпроси, актуални за фирмите от металоиндустрията от всички страни членки на CEEMET – осигуряване с квалифицирани работници и специалисти; обучение и квалификация на работници и специалисти; трудово законодателство, в т.ч. възможности за гъвкава заетост, здраве и безопасност при работа; достъп до европейско финансиране; дигитализация и др., както и законодателството на ЕС в тези области.
 
След срещата в браншовата камара Уве Комбюхен бе на посещение в Пловдив и в Казанлък, където се запозна с производството и организацията на управление на фирма "Капрони", включително с дейността на центъра за обучение и квалификация на работници и специалисти към фирмата.
 
В рамките на работното посещение у нас генералният директор на CEEMET се срещна и с евродепутата Георги Пирински, с когото бяха обсъдени предприемани мерки от ЕП по въпросите на заетостта, квалификацията, дигитализацията и др. 
 
В Министерството на труда и социалната политика Уве Комбюхен представи организацията и дейността на CEEMET, като се спря на някои от основните за сектора на металоиндустрията въпроси, по които се търси активно решаване от ЕС. 
 
Членове на CEEMET са национални работодателски организации и федерации, представляващи 200 000 членуващи компании в цяла Европа, по-голямата част от които са малки и средни предприятия, които осигуряват заетост на 35 млн. души.
     
Източник: ББКМ; снимка:CEEMET

Ключови думи: ББКМ   CEEMET   Уве Комбюхен   металоиндустрия  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...