Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Pilz представи нови системи за машинна безопасност на абканти - 11.09.2015

11.09.2015   |   Начало»Технологии
 
Pilz представи нова система за измерване и безопасност с вградена камера PSENvip, съобщиха от фирма Ехнатон, представител на Pilz за България. Системата е базирана на мобилно защитно устройство, което може да се използва за мониторинг на безопасността на абканти.
 
Благодарение на технологията PSENvip vision parallel камерата извършва оптическо следене на процеса паралелно с работата на абканта. Продуктовата гама включва цялостното безопасно решение за ретрофит на абканти PSENvip и интегрираното решение за модерни абканти PSENvip 2. 
 
"Когато се инсталира на горния режещ инструмент, системата разпознава и най-малките чужди тела в защитената зона между предавателя и приемника. Предлага се също и версия в комбинация с PLC управление (PSSuniversal) от системата за автоматизация PSS 4000. Продуктът се характеризира със здравина и висока надеждност", разказват от Ехнатон.
 
Мобилното защитно устройство PSENvip предлага възможности за комбиниране с конфигурируема система за управление PNOZmulti или система за автоматизация PSS 4000 с потенциал за увеличаване на продуктивността с 50% в режим на динамично активиране/деактивиране. 
 
Усъвършенстваните характеристики на второто разширено поколение системи за безопасност PSENvip 2 осигуряват лесна експлоатация и максимална продуктивност. Управляващата система на абканта разполага с удобен уеб интерфейс, който позволява лесно и директно извършване на всички дейности по конфигурирането и пускането в експлоатация на системата.
 
"Сред предимствата на PSENvip са максималната сигурност на абкантите в съответствие с последните стандарти за безопасност и EN 12622, изключителната здравина и устойчивост на вибрации и лесната и бърза софтуерна настройка и смяна на инструмента. Иновативната LED технология, интегрирана в системата, гарантира оптимална безопасност за оператора, изисква по-малка нужда от поддръжка и не се влияе от вибрации и температурни промени", добавят от Ехнатон.
     
Източник: Ехнатон

Ключови думи: Ехнатон   Pilz   PSENvip   машинна безопасност   абканти  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесПредстоящоВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...