Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rockwell представи иновативно сервозадвижване за големи машиностроителни приложения

24.09.2015   |   Технологии
 
При изграждането на големи специализирани машини с повече оси и с високи изисквания за мощност машиностроителите компании традиционно използват отделни сервозадвижвания. С новото сервозадвижване Allen-Bradley Kinetix 5700 от Rockwell Automation те вече могат да стъпят на една обща платформа.
 
Задвижването Kinetix 5700 разполага със сервоблокове за управление по две оси, широк обхват по мощност – от 1,6 до 60 kW, и технология за настройка със съкратено време. Когато се използва вместо множество отделни сервозадвижвания, тази платформа от ново поколение дава възможност на машиностроителите да намалят необходимите размери на корпуса до 70%, да намалят окабеляването до 60% и да направят по-лесно конструирането и пускането на крайния продукт.
 
“Сервозадвижването Kinetix 5700 осигурява качествено ново ниво на опростеност, мощност и спестяване на пространство и така помага на машиностроителите да разработват по-икономични машини, които излизат и по-бързо на пазара. Крайните потребители ще ползват високопроизводителни машини, по-лесни за поддръжка и по-гъвкави с оглед възможностите за по-бърза пренастройка при промени в технологичния процес”, отбелязва Джеймс Гроскройц, ръководител нова продукция в централата на Rockwell Automation.
 
Сервозадвижването Kinetix 5700 използва технологията за настройка в реално време със следене на товара, наречена Load Observer, която премахва необходимостта да се настройва поотделно всяка ос. Това дава възможност на машиностроителите да осигурят високопроизводително управление на момента на двигателя, предаван на обектите вън от машината, а също и да намалят времето за изграждане на крайното изделие с дни, седмици или дори с месеци за най-големите съоръжения.
 
След като една машина стане готова за експлоатация, сервозадвижването Kinetix 5700 използва технологията със следящ теснолентов режекторен филтър (Tracking Notch Filter), за да открива и премахва резонансни честоти и да прави автоматично пренастройки във времето за оптимизиране на работните характеристики. Това може да намали нуждата от планова поддръжка с цел пренастройване и предотвратяване на повреди на машината.
 
Портовете за обратна връзка по DSL осигуряват поддръжка за серводвигателите Kinetix VP по еднокабелна технология. Това позволява проводниците за пуск и стоп на двигателя и за обратната връзка да бъдат заместени от един-единствен кабел, което намалява необходимото окабеляване с 60%.
 
Сервозадвижването Kinetix 5700 съчетава високоефективното векторно управление на асинхронни двигатели с управлението на  серводвигатели, при което се намаляват сложността на машината, както и времето и разходите за труд по изграждане на цялата система. Софтуерният пакет Rockwell Software Studio 5000 Logix Designer осигурява единна, лесна за ползване среда за проектиране, в която сервозадвижването Kinetix 5700 се настройва и може да се интегрира за съвместна работа с контролерите Logix за приложения, съчетаващи задвижвания и строги изисквания за безопасност.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Kinetix 5700   сервозадвижвания  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...