Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Aventics лансира на пазара гама монтажни аксесоари за пневматични цилиндри от кован алуминий

Производителят на решения в областта на пневматиката Aventics, наследник на Rexroth Pneumatics, представи нова гама монтажни елементи за пневматични цилиндри от кован алуминий, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор на Бош Рексрот и Авентикс за България. 
 
"Предимства на кованите алуминиеви изделия в сравнение с летите монтажни елементи са отличната им износоустойчивост, якост и пластичност и дългият жизнен цикъл при динамични натоварвания. Високата динамична здравина на продуктите от новата гама позволява по-малки диаметри на пневматичните цилиндри и възможности за реализиране на значителни спестявания от поддръжка и експлоатация. Монтажните елементи осигуряват оптимална устойчивост на корозия и предотвратяват вътрешни фрактури по напречните сечения на компонентите", поясняват от БР Техника.
 
Ключова за високата ефективност на изделията от новата гама е именно производствената технология, подчертават от компанията. "Тестовете ни показват, че монтажните елементи от кован алуминий проявяват много по-добри експлоатационни характеристики от изделията, направени от лят алуминий. Така се гарантира повишена ефективност на цялата пневматична система. Ето защо Aventics залага именно на тази технология при критични компоненти като пневматичните цилиндри", допълва компанията.
 
В допълнение към повишена експлоатационна ефективност, гамата монтажни елементи от кован алуминий осигурява и по-висока разходна ефективност на пневматичните системи. При тях е елиминирано наличието на всякакви вътрешни дефекти, като шупли, кухини и пукнатини, които се получават при леенето и намаляват здравината на изделията. 
 
"Леярските дефекти често са в основата на аварии на цели пневматични системи. Тук се корени и едно от основните предимства на елементите от кован алуминий. Те запазват своята издръжливост и функционалност за много по-дълги периоди, дори при екстремни ситуации, тъй като при резки промени в натоварването или колебания в налягането в изделието възниква пластична деформация много преди да се стигне до счупване. Така новата гама на Aventics гарантира оптимална ефективност и надеждност на приложенията", добавят от БР Техника.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Aventics   Авентикс   пневматични цилиндри  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...