Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Японският завод Biwa на дизелови двигатели Yanmar обяви 5-милионния си произведен двигател

06.10.2015   |   Технологии
 
Японския завод Biwa на Yanmar обяви производството на 5-милионния си индустриален дизелов двигател, съобщиха от фирма ИПО, представител на Yanmar у нас.
 
От самото си откриване през 1995 г. позиционираният в Shiga Prefecture, Япония завод Biwa e една от водещите производствени мощности за дизелови двигатели с водно охлаждане. С внедреното уникално по рода си оборудване и патентовани технологии заводът разполага с производствена система, пригодена за изработката на висока разновидност от двигатели в малки количеста, отговаряйки на разнообразните нужди на клиенти от цял свят.
 
"През последните години се наблюдава засилена информираност и обществена позиция по отношение на вредите, нанасяни на околната среда. Поради това изискванията за нивата на вредните емисии при двигателите се увеличават с все по-бързи темпове. По този повод Yanmar активно развива разработки на по-чисти двигатели, които минимизират ефекта им върху околната среда паралелно с доказано подобрените характеристики на различните машини, в които се вграждат", обяснават от компанията.
 
През 2012 г. Yanmar получава признание за лидерската си позиция в разработката на технологии, съобразени с опазването на околната среда. Те стават първият производител на дизелови двигатели в света, сертифициран от California Air Resources Board за двигатели в диапазона 19 до 56 kW, отговарящ на стандарта - Етап 4. Заедно с това Yanmar получава Етап 4 сертификат за съответствие от Environmentаl Protection Agency (Агенция за опазване на околната среда).
 
През юли 2013г. Yanmar става и първата компания, сертифицирана от Швейцарското федерално бюро по околната среда за двигатели в диапазона 19-37 kW според укзанията на Контрол на въздушното замърсяване (Air Pollution Control) - най-стриктите изисквания за дизелови двигатели.
 
"Стремейки се да върви в крак с все по-бързо променящите се изисквания на днешния свят, Yanmar продължава неуморните си усилия да произвежда двигатели с по-високи показатели и с отговорност към околната среда, активно допринасяйки към развитието на по-устойчиво общество", допълват от японския производител.
     
Източник: ИПО

Ключови думи: ИПО   Yanmar   Biwa   дизелови двигатели  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиСъбитиятаТехнологииПредстоящоБизнесОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...