Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Bosch Rexroth представи нови линейни системи за автоматизация на металообработващи машини

16.10.2015   |   Технологии
 
Bosch Rexroth разшири портфолиото си от готови за инсталиране системи за линейно движение, подходящи за приложения в машиностроенето, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор и сертифициран сервизен център на компанията у нас. Актуалните предложения на Рексрот включват нови модели електромеханични цилиндри и линейни оси.
 
Металообработващите машини поставят високи изисквания към прецизността и здравината на използваните линейни системи. Това се отнася както за носещите, така и за спомагателните оси за зареждане и разтоварване на детайли, смяна на инструмента и поддръжка. С обновеното си портфолио от системи за линейни задвижвания Rexroth подкрепя развитието на ориентираната към приложението автоматизация. Линейните направляващи и задвижвания гарантират висока издръжливост и прецизност на системата в съчетание с оптимална защита срещу стружки и отлична устойчивост на химически агенти (охлаждащи флуиди и др.)
 
Според актуални данни от бранша, производителите в сектор машиностроене понастоящем предлагат от 70 до 90% от машините си с интегрирана автоматизация. С нарастването на мрежовата свързаност в производството се очаква този процент допълнително да нарасне. Така смяната на инструменталната екипировка и зареждането/разтоварването на детайли се превръщат във водеща фокусна точка. “С богатата си гама линейни оси за движение и електромеханични цилиндри Rexroth покрива широк спектър от приложения в областта, свързани с работа с детайли с най-различни размери и тегло и транспортирането им на разстояния от няколко милиметра до десет метра”, споделят от Бюро за Развитие Техника.
 
Моделите линейни модули CKK/CKR и MKK/MKR са гъвкаво решение за смяна на инструменти или зареждане/разтоварване на детайли. Те представляват сачмени релсови направляващи с висока здравина и устойчивост на вибрации. Корпусът на осите е изработен от алуминий и е снабден с уплътняваща лента, която защитава интегрираните механични елементи от стружките и охлаждащия флуид. Достъпни са версии със СВД (сачмено-винтова двойка) монтаж или зъбчата ремъчна предавка в зависимост от изискванията на приложението към динамика и точност. За по-лесна поддръжка, направляващите разполагат с функция за едновременно смазване на двете страни на модулите. 
 
Новият модел електромеханичен цилиндър от Rexroth може да бъде използван за приложения, в които са налице постъпателни или въртеливи движения. При него гъвкавостта и енергийната ефективност на електрическата задвижваща технология и свободното позициониране са съчетани с предимствата на компактните цилиндри. Потребителите разполагат с възможността свободно да задават стойности на различни параметри, като сила, позиция и скорост, и гъвкаво да ги адаптират към нови приложения по всяко време. В допълнение, с новия дизайн на зоните за смазка е възможно интегрирането на електромеханичните цилиндри и в системи с централно смазване. 
 
Rexroth предлага цялостни системи за линейно задвижване във версии с механично асемблиране или завършени направляващи системи с различни мотори и задвижващи контролери. “Дългогодишното партньорство на компанията с производителите на металообработващи машини помага на Rexroth да е винаги наясно с актуалните специфични изисквания (например при уплътняващите технологии) и да разработва персонализирани варианти на линейните системи. Компанията предлага и специално проектирани решения със стабилна стоманена конструкция на линейните модули за работа с особено тежки детайли, като е внедрила в различни производства многоосни направляващи системи за детайли с тегло до 300 кг, допълват от БР Техника.
     
Източник: Бюро за Развитие Техника

Ключови думи: Бюро за Развитие Техника   Бош Рексрот   Bosch Rexroth   линейни оси   електромеханични цилиндри  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...