Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Първият по рода си HardHat на Atlas Copco отбелязва 10-годишнина

Atlas Copco отбелязва 10-а годишнина на иновация, която разкри нови хоризонти в областта на защитата на мобилните въздушни компресори – обезшумителният кожух HardHat, изработен от полиетилен със средна плътност, получен при ниско налягане. Откакто беше пуснат, на много от пазарите HardHat замени стандартно използвания в промишлеността метален обезшумителен кожух. За последното десетилетие бяха продадени хиляди бройки, с което Atlas Copco установи нови критерии за предпазните кожуси на мобилните компресори, така че те да отговарят най-добре на тежките изисквания в строителството и във всички други сектори, където компресорите се взимат под наем.
 
"Всичко за клиента – това е главното в идеята за HardHat. Можехме ли да направим нещо по-здраво, по-естетично от гледна точка на дизайна, можехме ли да подобрим качествените характеристики и, нещо особено важно, да минем под прага от 750 кг, за да е по-лесно тегленето? Като се вслушвахме в своите клиенти и инвестирахме време и изследователски усилия в разработката на новия кожух, ние променихме нагласите на пазара и предложихме нещо наистина новаторско", споделя Крис ван Бостретен, ръководител разработка на мобилни източници на енергия в Atlas Copco.
 
Предвид това, че мобилните компресори са изключително подходящи за ползване на строителни площадки и за взимане под наем, материалът, от който е изработен защитният кожух HardHat, е много добър с оглед предпазването на вътрешните работни механизми от природните стихии. Именно вниманието към дизайна и здравината на материала осигурява запазването на качествените характеристики и на външния вид в течение на експлоатацията години наред. Това допринася и за високата цена на препродажба и съответно дава на клиента много добър баланс между разходи и приходи за времето, в което е бил собственик на машината. Поради това, че е изработен от полиетилен вместо от метал, кожухът е устойчив на корозия, лек е, не се напуква, не вреди на околната среда и е по-добре пригоден за тежките условия на работната площадка.
 
През последните 10 години HardHat е спечелил няколко награди. Той получи международната Red Dot Award за особени постижения в областта на дизайна заради своята съвременна и високоустойчива структура – признание за вложените усилия по изследване и разработка, които стоят зад това изделие.
 
Изработен от материал със сертификат за безопасност и подлежащ на рециклиране, кожухът HardHat не се нуждае от резервни части, което свежда до минимум отпадъците и вредата за околната среда. Кожухът, представляващ една цяла отливка във вид на капак, може лесно да се слага и маха от компресора или генератора, което улеснява достъпа до вътрешните механизми  при ремонт и техническо обслужване. HardHat е устойчив както срещу ниски, така и срещу високи температури, благодарение на защитеността си от ултравиолетовите лъчи и на дъготрайните антиоксиданти, вложени в пластмасата е подходящ за работа във всякакви условия. 
 
Макар и първоначално да е бил предназначен за мобилните компресори, Atlas Copco разшири приложното поле на кожуха HardHat и върху други свои изделия. За отбелязването на годишнината Atlas Copco призовава клиентите си по целия свят да изпратят снимки на своите действащи машини с HardHat.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   HardHat   въздушни компресори   обезшумителни кожуси   предпазни кожуси  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...