Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Atlas Copco придобива Oerlikon Leybold Vacuum

01.12.2015   |   Бизнес
 
Atlas Copco сключи споразумение да придобие направлението за вакуумни решения на OC Oerlikon Corporation AG на обща стойност 486 млн. евро.
 
Oerlikon, основана през 1850 г., е със седалище в Швейцария и се търгува на швейцарската стокова борса SIX.  Atlas Copco ще придобие вакуммното направление Oerlicon Leybold Vacuum.  Бизнесът с вакуумни системи е със седалище в Кьолн, Германия, има около 1600 служители и приходи за 2014 г. в размер на 358 млн. евро.
 
"Leybold ще усили нашата технологична платформа за вакуумни решения от висок клас. Посрещаме екип от специалисти с много знания и дълга история", заяви Нико Делво, президент на направление Kомпресорна техника в Atlas Copco.
 
Вакуумните решения Oerlikon Leybold Vacuum са използвани за създаване на чисти среди без прахови частици за приложения като автомобилостроене, металургия, повърхностни покрития на интегрални схеми, производство на аналитични прибори.
 
Придобиването на Oerlikon Leybold Vacuum идва след придобиването на Edwards Group от Atlas Copco през 2014 г., което бе първата важна стъпка на групата в бизнеса с вакуумни решения.
 
Сделката е предмет на одобрение от регулаторните органи и се очаква да бъде финализирана през първата половина на 2016 г. Придобитата дейност ще стане част от подразделението за вакуумни решения в направление Компресорна техника на Atlas Copco.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   Oerlikon Leybold Vacuum   компресори   вакуумни системи   вакуумни решения  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...