Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth обяви подобрена версия на контролната CNC платформа IndraMotion MTX - 09.12.2015

09.12.2015   |   Начало»Технологии
 
Bosch Rexroth анонсира излизането на пазара на нова версия на фирмената платформа за управление на CNC машини IndraMotion MTX, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор и сертифициран сервизен център на компанията у нас. Подобрената версия на фамилията контролни системи разполага с допълнителни софтуерни функции за по-висока производителност и позволява значително съкратени работни цикли за широк спектър от приложения и металообработващи машини. 
 
"Решението е мащабируемо спрямо потребностите на конкретните приложения както по отношение на хардуера, така и софтуерно. В най-разширената си възможна конфигурация, IndraMotion MTX може да управлява до 250 оси и 60 независими канала с цифров контрол посредством един хардуерен контролер. Системните решения от гамата са разработени спрямо изискванията на Industry 4.0 – с отворена интерфейсна технология, интегриран OPC UA уебсървър, HMI устройства за управление с мултисензорни екрани, програми за симулация и възможност за отдалечен контрол посредством смартфон или таблет", поясняват от БР Техника.
 
Две са основните тенденции, които определят съвременния пазар на металообработващи машини. От една страна, крайните потребители поръчват комплексно производствено оборудване с интегрирана хоризонтална и вертикална мрежова свързаност за производството на големи серии изделия. Така броят на осите, които се нуждаят от управление, неимоверно нараства. От друга страна, най-търсени в глобален мащаб всъщност се оказват компактните, но високопрецизни машини. С последното поколение на системната платформа IndraMotion MTX, Bosch Rexroth предлага универсално решение, което отговаря и на двете актуални тенденции.
 
IndraMotion MTX осигурява минимални по времетраене работни цикли, дори при максималния брой от 250 оси за управление, благодарение на мултиядрен процесор. Системата елиминира нуждата от допълнителни контролери, които доскоро бяха необходими при комплексните ротационни трансфер машини. Благодарение на тези възможности и интегрирания в платформата PLC контролер в съответствие със стандарта IEC 61131-3 производителите на металообработващо оборудване могат икономично да автоматизират и по-сложни системи. С предварително дефинираните функции за струговане, фрезоване, пробиване, шлифоване, перфориране и водно рязане, системното решение IndraMotion MTX е приложимо практически навсякъде в машиностроенето.
 
В допълнение, фамилията IndraMotion MTX осигурява подобрена производителност и разходна ефективност във всичките си варианти. Компактната micro CNC версия на платформата е предназначена за ефективно управление на оборудване за 5-осна обработка на изделия. Контролната система позволява на потребителите да покрият и най-високите изисквания по отношение на прецизността, например в автомобилостроенето, с минимална инвестиция.
 
Благодарение на мащабируемия си софтуер за симулация, Rexroth позволява тестване и оптимизиране на CNC програми с различна сложност както при работещо оборудване, така и "офлайн". Софтуерът осъществява мониторинг за предотвратяване на колизии и предлага разширени възможности за подобряване на съществуващи програми за управление на CNC оборудване чрез намаляване времетраенето на работните цикли и скъсяване на периодите на престой. 
 
“Безплатната базова версия на IndraMotion MTX позволява генерирането на триизмерен работен плот и симулация на работния процес на металообработващата машина онлайн и офлайн. С пълната версия на контролната платформа потребителите могат в допълнение да генерират и импортират триизмерни модели на цялото оборудване, да разработват пазарни варианти, да симулират работата на държачите и инструментите и да ги адаптират към спецификациите на конкретното приложение, за да получат цялостна виртуална визия на готовата металообработваща машина", допълват от БР Техника.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: Бюро за Развитие Техника   БР Техника   Bosch Rexroth   Бош Рексрот   IndraMotion MTX  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...