Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ИПО спечели награда за индустриална сграда на годината - 10.12.2015

10.12.2015   |   Начало»Бизнес
 
Специалната награда за индустриална сграда на конкурса Сграда на годината 2015 бе отсъдена на фирма ИПО за новия им административен и сервизен център в град Карлово, който отвори врати през месец юни тази година.
 
Според специалистите сградата се отличава с иновативен дизайн и архитектура, дистанциращ се от стандартното възприятие за индустриална сграда. Тя има представителни, търговски и обслужващи функции. В обекта ще се извършва диагностика, техническо обслужване и ремонт на двигатели Cummins, скоростни кутии Allison, дизелови генератори Cummins Power Generation и горивни системи за тежкотоварни автомобили и пътностроителна техника в демонтирано или монтирано състояние на оборудването.
 
Сградата е проектирана с три надземни етажа и сутерен. На кота ±0.00 е разположен главният вход за посетители на aдминистративната част на обекта. На това ниво се намират и приемна за клиенти, офисии. Тук е ситуирано и основното помещение за диагностика и техническо обслужване на двигатели и скоростни кутии. Обособени са зони за разглобяване, измиване, настройка и калибровка за отделните части и възли. С помощта на 8-тонен мостов кран отделните елементи се транспортират в различните сектори. В непосредствена близост са разположени кабинетите за администрацията на сервиза, управителите, приемни, фоайе за изчакване на посетители и склад.
 
Обектът е изпълнен на главна пътна артерия с натоварено автомобилно движение.
Ето защо във външния вид на сградата са търсени елементи на динамика и скорост.
Обемът на сградата е резултат от функционално търсене за постигане на естествена осветеност на производственото хале. Чрез метална ферма с нaклон от 21 градуса (юг-север) се получава естествено северно осветление с постояна интензивност и възможност за използване на наклонената покривна повърхност за фотоволтаична централа, която ще се комбинира с въздухо-нагнетателни системи. Енергията от фотоволтаичните панели се преобразува в сгъстен въздух, който ще се използва в производството.
 
“Изключително щастливи сме, че получихме тази награда за проект изпълнен изцяло с българско участие – от инвестицията през проектирането до изпълнението. За нас е радост да имаме възможността да създаваме една продуктивна и мотивираща среда за нашите служители”, споделиха от ИПО.
     
Източник: ИПО

Ключови думи: ИПО   IPO   Cummins   Allison   Cummins Power Generation  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесПредстоящоВидео на седмицатаТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...