Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth разработи иновативна модулна концепция за задвижващи системи без шкафове за управление

Bosch Rexroth представи усъвършенствана версия на иновативната интегрирана задвижваща система IndraDrive Mi, която елиминира нуждата от шкаф за управление, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор и сертифициран сервизен център на компанията в България. На база на задвижващата технология могат да бъдат разработвани модулни системи и интелигентни машинни концепции за приложения, в които са налице изисквания за пестене на пространство, подобрена разходна и енергийна ефективност и намалено потребление на електрическа енергия.
 
"Съвременните производители на машини и крайните потребители повече от всякога се фокусират върху производителността на отделните машини и на цялостното оборудване в предприятията. Докато през 90-те години на миналия век комплексните последователности от операции при опаковъчното оборудване например бяха постигани чрез сложни механизми, като гърбици и зъбни колела, днес такива приложения се обезпечават чрез индивидуални сервозадвижвания и интелигентни софтуерни платформи. Тези технологии повишават производителността на машините, тъй като позволяват лесен, гъвкав и бърз преход между различни продуктови формати. Тази гъвкавост обаче изисква по-голям брой задвижвания и неизменно – повече пространство за електрически контролни шкафове, в които се помещават захранванията и електронното управление. В допълнение, през годините значително нараснаха разходите за свързване/окабеляване и охлаждане на тези шкафове", поясняват от БР Техника.
 
За да отговори на това предизвикателство, Bosch Rexroth представя задвижващата система IndraDrive Mi, която не се нуждае от шкаф за управление. Началото на разработките на компанията в областта започват още през 1979 г., когато Bosch Rexroth представя първия в света серводвигател за индустриални приложения без нужда от поддръжка. Непрекъснатите фирмени подобрения в областта водят до разработването на системите DIAX и EcoDrive, както и на дигиталната задвижваща технология в началото на 90-те години на XX в.
 
"С годините Bosch Rexroth интегрира все повече възможности в дигиталните задвижващи системи като сертифицирани функции за безопасност на операторите, машините и обработваните детайли. Разработките в сферата на децентрализираните интелигентни технологии при електрическите задвижвания достигат своя връх през 2003 г., когато компанията лансира на пазара серията IndraDrive. Това решение позволява на инженерите в областта на машиностроенето да продължат да усъвършенстват гъвкавостта на машините, които проектират", допълват от БР Техника.
 
Системата IndraDrive Mi – първото сервозадвижване, интегрирано в самия двигател, излиза на пазара през 2007 г. В основата на концепцията е задвижващата система да бъде монтирана в корпуса на двигателя, за да се елиминира нуждата от отделен шкаф за управление. За комуникационните компоненти и захранването е необходим един-единствен кабел. Първото поколение на технологиите от серията намалява размерите на корпусите на контролните шкафове с до 90%.
 
През 2012 г. Bosch Rexroth пуска на пазара второ поколение на IndraDrive Mi с подобрена гъвкавост и възможност за Ethernet комуникация, чрез която сервозадвижванията могат да бъдат интегрирани в индивидуални платформи за автоматизация. В последствие компанията разширява функционалността на тази децентрализирана задвижваща система със сертифицирана технология за безопасност.
 
Само две години по-късно потребността от шкафове за управление изцяло отпада с разработването на индустриално захранване с клас на защита IP65 и директното интегриране на компонентите на задвижващата система в самата машина. Така става възможно разработването на автономни и модулни машинни конфигурации с възможности за последващо разширяване на функционалността. 
 
Най-новата, усъвършенствана версия на системата IndraDrive Mi разполага с разширен набор от софтуерни функции и възможности за лесна интеграция в различни платформи за автоматизация, включително и в най-съвременните приложения, отговарящи на изискванията на концепцията Industry 4.0.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: Бюро за Развитие Техника   БР Техника   Bosch Rexroth   IndraDrive Mi   сервозадвижване  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...