Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Arburg ще представи иновативни технологии на Plastmagen 2016

17.12.2015   |   Технологии
 

Arburg ще вземе участие в изложението Plastmagen 2016, което ще се състои от 8 до 11 март 2016 г. в Мексико Сити, съобщиха от компанията. На своя изложбен щанд Arburg ще представи две хидравлични шприц машини Allrounder, които произвеждат олекотени педали и прецизни зъбни колела, както и машина за формоване Freeformer, която демонстрира индустриалното адитивно производство на части за еднократна употреба в разнообразни малки партиди.
 
"Важен момент по време на Plastimagen 2016 ще бъде технологията за директно съединяване на влакна, чрез която стъклени влакна се поддават от ровинг, нарязват се на желаната дължина от режещо устройство и директно се добавят към течната пластмасова стопилка. Освен това ще представим и рентабилна машина за техническо леене под налягане – хидравличната Allrounder от серията Golden Edition", обяснява Гилермо Фестърлинг, директор на дъщерното дружество на Arburg в Мексико.
 
Рентабилното производство на здрави олекотени компоненти чрез директно съединяване на влакна е демонстрирано от хидравличната Allrounder 720 S. Предимствата на този иновативен процес включват регулируемата дължина на влакната до 50 mm, минималното им увреждане в течната пластмасова стопилка и по-ниските материални загуби. Втората машина за шприцоване, Allrounder 320 C Golden Edition, работи със затваряща сила от 500 kH шприцоващ агрегат размер 170.
 
С Freeformer машината за формоване Arburg ще представи адитивното производство на функционални части на базата на 3D CAD данни. Freeformer може бързо да произвежда прототипи и пробни дизайни от изходния материал, както и функционални компоненти и резервни части на малки партиди в кратки срокове.
 
 
 
     
Източник: Arburg

Ключови думи: Arburg   Plastmagen   Freeformer   Allrounder   шприц машини   формоване  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...