Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Обявени са номинациите за наградата на bauma 2016

01.02.2016   |   Бизнес
 
Клаус Дитрих, председател и изпълнителен директор на Мюнхенския панаир, обяви имената на петнайсетте компании, номинирани за наградата за иновации на изложението bauma 2016, и техните разработки. Победителите ще бъдат обявени вечерта преди първия ден на форума с церемония в Църквата на вси светии в Мюнхенската резиденция.
 
Международното търговско изложение за строителни машини, транспортни средства, машини за строителни материали и за минната промишленост bauma ще се проведе от 11 до 17 април т. г. в изложбения център в Мюнхен.
 
Наградата за иновации се връчва в пет категории: Машини; Компоненти; Строителство/строителни работи; Изследвания; Проектиране. Получени са общо 118 кандидатури от Германия и от чужбина. Журито избра по три разработки във всяка категория, които продължиха във финалната фаза. Всяка от номинациите съдържа значителни практически ползи и притежава икономически потенциал. Разработките предлагат подобрения в енергийната ефективност и в използването на ресурсите, като допринасят и за създаване на по-добри работни условия за хората на работното място.
 
Наградата за иновации ще се връчи за единайсети път през тази година. Тя се връчва съвместно от Федерация на немските инженери (VDMA), Асоциация на немската строителна индустрия (HDB), Централната асоциация на немската строителната промишленост (ZDB), Асоциацията на компаниите за строителни атериали (BBS), както и bauma.
 
Номинираните компании са: Kramer-Werke, Ammann Schweiz, Weckenmann Anlagentechnik (Машини); Imko, Teufelberger Seil, Liebherr Energy Storage, Liebherr Components Biberach (Компоненти); Leonhard Weiss, Harald Gollwitzer Spezialtiefbau, Johann Augel Bauunternehmung (Строителство); ТУ Дрезден, RWTH Aachen & Volvo CE, Bauer Maschinen & Университетският колеж в Дъблин (Изследвания); ТУ Дрезден, Mecalac, Triple-Boom System, Tadano Faun (Проектиране).
     
Източник: Messe Muenchen

Ключови думи: Messe Muenchen   Мюнхенски панаир   строителни машини   минната промишленост  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...