Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Arburg ще демонстрира Industry 4.0 производствени решения на Hannover Messe

24.02.2016   |   Технологии
 
Arburg ще представи решения и практически приложения, обединени около концепците за "умна фабрика" и Industry 4.0, по време на своето участие в изложението Hannover Messe от 25 до 29 април т. г. 
 
На щанд А28 в зала 7 компанията ще представи напълно свързана с ИТ мрежа и автоматизирана производствена линия за ножици за офиси. Машината за инжекционно леене под налягане Allrounder и машината за адитивно производство Freeformer ще бъдат свързани чрез 7-осен робот. Данните за производствения процес и за качеството ще бъдат съхранявани в централна компютърна система на Arburg и ще бъдат архивирани в интернет. Достъпът до данните за всяка отделна част ще бъде осъществяван чрез специален уебсайт, по всяко време, чрез мобилни устройства.
 
"Едно от предизвикателствата по време на производството на малки производствени партиди и отделни части е да не се пренебрегват икономическата ефективност и достъпността. Ние ще демонстрираме това на Hannover Messe 2016, като използваме за пример производствен процес за ножици за офиси. Ние индивидуализираме това производство, което обичайно се извършва в големи обеми, като добавяме към него специфичните изисквания на отделните клиенти, направо в производствената верига", каза Хайнц Гауб, управляващ директор по технологии и инженеринг на Arburg.
 
Електронната система Allrounder 370 E се използва за леене под налягане на пластмасови дръжки, след което с помощта на лазер се прилага индивидуалния код Data Matrix (DM). От този момент самият продукт се превръща в носител на данни и информация и дори си има свой собствен уебсайт. Той се идентифицира пред машината и подава информация за следващата стъпка в производствения процес. Завършената ножица се подава от Multilift V на транспортна лента за детайли.
     
Източник: Arburg

Ключови думи: Arburg   Hannover Messe   Хановерски панаир   Industry 4.0   интелигентно производство  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...