Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Bosch Rexroth представи нова интегрирана измервателна система

04.04.2016   |   Технологии
 
Bosch Rexroth представи новата интегрирана измервателна система IMS-A, която съчетава измервателно и направляващо устройство в едно, като открива абсолютната позиция и работи с висока точност дори в неравна среда, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор и сертифициран сервизен център на Bosch Rexroth в България.
 
Новата система за измерване установява абсолютната позиция на оста с точност +/- 4 микрометъра. Тя не се влияе от замърсяване, вибрации, удари и магнитни смущения и няма нужда от резервни батерии в случай на спиране на електрозахранването. Монтирани са допълнително сензори за температура и движение, подготвени за бъдещите изисквания на Industry 4.0.
 
“Когато машините бъдат включени наново след прекъсване на електрозахранването, контролерите на много места искат да знаят веднага точната позиция на всяка ос. Новата интегрирана измервателна система IMS-A на Rexroth веднага разпознава абсолютната позиция на оста с висока степен на точност, след включването на машината, и предава данните на контролера, без да извършва еталонно замерване. Поради това системата няма нужда от буферни батерии, които да се налага да бъдат сменяни редовно”, обясняват производителите.
 
Благодарение на индуктивния принцип на измерване IMS-A работи без директно съприкосновение и поради това не се износва. Измервателната система не се влияе от вибрации до 10 G и от удари до 50 G. Сензорите и електрониката за оценка се намират в защитен кожух откъм крайната страна на движещия се блок. Разделителната способност за позициониране на IMS-A е до 0,025 µm.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   IMS-A  

Hurco
SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...