Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth представи нова интегрирана измервателна система

Bosch Rexroth представи новата интегрирана измервателна система IMS-A, която съчетава измервателно и направляващо устройство в едно, като открива абсолютната позиция и работи с висока точност дори в неравна среда, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор и сертифициран сервизен център на Bosch Rexroth в България.
 
Новата система за измерване установява абсолютната позиция на оста с точност +/- 4 микрометъра. Тя не се влияе от замърсяване, вибрации, удари и магнитни смущения и няма нужда от резервни батерии в случай на спиране на електрозахранването. Монтирани са допълнително сензори за температура и движение, подготвени за бъдещите изисквания на Industry 4.0.
 
“Когато машините бъдат включени наново след прекъсване на електрозахранването, контролерите на много места искат да знаят веднага точната позиция на всяка ос. Новата интегрирана измервателна система IMS-A на Rexroth веднага разпознава абсолютната позиция на оста с висока степен на точност, след включването на машината, и предава данните на контролера, без да извършва еталонно замерване. Поради това системата няма нужда от буферни батерии, които да се налага да бъдат сменяни редовно”, обясняват производителите.
 
Благодарение на индуктивния принцип на измерване IMS-A работи без директно съприкосновение и поради това не се износва. Измервателната система не се влияе от вибрации до 10 G и от удари до 50 G. Сензорите и електрониката за оценка се намират в защитен кожух откъм крайната страна на движещия се блок. Разделителната способност за позициониране на IMS-A е до 0,025 µm.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   IMS-A  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...