Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Нов контролер на Rockwell Automation за машинна безопасност

Rockwell Automation представи новия контролер Allen-Bradley Compact GuardLogix 5370, който премахва нуждата от отделни мрежи и контролери за безопасност и серво управление в приложения с до 16 оси. Това улеснява конструирането на системи за безопасност в най-разнообразни специализирани машини и води до опростени системни архитектури.
 
„Новият контролер Compact GuardLogix 5370 притежава всички характеристики и възможности на нашия контролер Allen-Bradley CompactLogix 5370, но освен това предлага интегрирана система за безопасност и серво управление в рамките на една единствена мрежа EtherNet/IP”, каза Минг Джинг И, мениджър глобални продукти на Rockwell Automation. „Когато системите за безопасност, за серво управление и за стандартен контрол бъдат обединени в едно, конфугирането е по-лесно, окабеляването намалява и потребителите имат възможност да извършват по-добра диагностика. В крайна сметка всичко това спомага за намаляване на престоите на машините и повишаване на производителността на предприятието”.
 
Контролерът Compact GuardLogix 5370 помага на потребителите й да приведат своите производства в съответствие с глобалните стандарти за безопасност. Той постига ниво 3 по Safety Integrity, оценка “е” по Performance Level и Category 4 – най-високите изисквания за безопасност на машини. Когато се използва в комбинация със сервозадвижване Allen-Bradley Kinetix 5500 или регулатор Allen-Bradley PowerFlex 527 AC, потребителите имат опция Safe Torque Off (безопасно спиране на мотора) в EtherNet/IP.
 
Както при другите контролери Logix, инженерите използват софтуера Rockwell Software Studio 5000 за конфигуриране на контролера Compact GuardLogix 5370 и разработка на всички елементи на системата за контрол. Данните могат да се дефинират веднъж, след което могат лесно да бъдат ползвани многократно от различни видове машини, за ускоряване на разработката на системите и тяхното въвеждане в експлоатация.
 
Интегрираната среда за програмиране на системата за безопасност и стандартното управление елиминира необходимостта от отделни памети за стандартни операции  и за безопасност или от разделяне на дискови дялове за изолиране на системата за безопасност.
 
Контролерът Compact GuardLogix 5370 притежава два Ethernet порта за поддръжка на две мрежови топологии - линейна и device-level-ring (DLR). Вградената система за съхранение на енергия елиминира необходимостта от батерии, а сменяемата карта с памет Secure Digital (SD) с капацитет 1 GB съхранява целостта на данните.
 
По-късно тази година Rockwell Automation ще предложи и опция за вграждане в машина - контролерът Allen-Bradley Armor Compact GuardLogix 5370. Тази възможност позволява на потребителите да позиционират контролера по-близко до приложението или на машината, което улеснява инсталацията, въвеждането в експлоатация и отстраняването на неизправности. Вграденият в машината контролер е със защита IP67 срещу корозия и съдържа бързо свързващи се кабели за по-лесно окабеляване.
     
Източник: Rockwell Automation

Ключови думи: Rockwell Automation   Allen-Bradley Compact GuardLogix 5370   машинна безопасност  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...