Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Atlas Copco пуска на пазара нова серия мобилни компресори

Atlas Copco пусна на пазара 8 Series – серия от 10 нови въздушни компресора. Всички модели от 8 Series тежат под 750 кг и поради това не изискват специален лиценз за водача за теглене на ремарке. Според производителите новите компресори се отличават с голяма надеждност, висока ефектовност и по-високи нива на ползваемост, които съчетани с първокласна производителност гарантират максимална възвращаемост на инвестициите за наем и за строително-монтажни работи.
 
Компресорите 8 Series, подходящи за приложения на строителни площадки и в други специфични среди, използват в своята конструкция първия по рода си въздушен елемент на Atlas Copco, който облекчава с около 150 кг теглото на компресора в сравнение с аналогични модели. От компанията подчертават, че в периода на разработка е било обърнато особено внимание на подобряването на производителността на компресора, а последните подобрения на 8 Series намаляват значително консумацията на гориво. Така компресорите от новата серия използват средно 12% по-малко гориво в сравнение с аналогични продукти.
 
Всички десет модела са по-леки от 750 кг, въпреки че имат пълноразмерен резервоар за гориво, допълнителен охладител и генератор. Най-големият компресор от серията има дебит 5m³/min, но също може да бъде теглен от обикновена лека кола. Включеният в окомплектовката нов капак HardHat® гарантира, че компресорите 8 Series биха издържали и на най-неблагоприятни условия. 
 
Компресорите са оборудвани с новите, надеждни двигатели Kubota, които имат система за защита срещу образуване на въздушни тапи (anti airlock system) за гарантирано стартиране. Обслужването им е улеснено, тъй като всичките им части са лесно достъпни. Производителите изтъкват, че компресорите от серията 8 Series изискват само 1 час общо време за техническо обслужване след 2 години работа.
 
Серията 8 Series първоначално ще се състои от 10 модела, вариращи от XAS 38 Kd, с дебит 2m³/min, до XAS 88 Kd, който е с дебит 5m³/min. Тези два модела се доставят с вградени генератори.
 
„Пускането на пазара на революционната серия компресори 8 Series е резултат от над 10 години непрекъсната разработка. В процеса на проектиране и инженеринг насочихме вниманието си към нови технологии, които гарантират осезаеми ползи за потребителите, без компромис в нито един аспект на дизайна и производителността. В резултат, компресорите 8 Series са многостранни, ефективни и са ваш ценен помощник за повишаване производителността”, коментира Бен Ван Хоув, вицепрезидент маркетинг на подразделението Portable Energy в Atlas Copco.
 
Компресорите 8 Series се продават с гаранция на Atlas Copco за обратно изкупуване, която има за цел да гарантира инвестициите в компресорите и позволява на потребителите лесно да изчислят възвращаемостта на своите капиталови разходи.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Kubota   HardHat   компресори   мобилни компресори  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...