Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Комисар Йотингер посети щанда на Schaeffler на Hannover Messe - 27.04.2016

27.04.2016   |   Начало»Събитията
 
Европейският комисар по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество Гюнтер Йотингер бе сред високопоставените политически лица, които посетиха щанда на Schaeffler на изложението Hannover Messe. Гостите бяха посрещнати от д-р Щефан Спиндлер, член на Борда на директорите на Schaeffler AG, и Мартин Шрайбер, вицепрезидент международни проджаби в Schaeffler Industrial.
 
Комисар Йотингер видя демонстрация на най-иновативните продукти и услуги, предлагани от Schaeffler. Той бе особено впечатлен от сензорните и облачните технологии като Drive Train 4.0 и Machine Tool 4.0.
 
"Примерът на Schaeffler показва колко успешно германската и европейската икономика тласка напред развитието на цифровизацията и я прилага на практика. Schaeffler изпраща ясно послание към пазара със своите софтуерни продукти и базирани в облака услуги", сподели Йотингер.
 
"С нашите технологии и софтуерни продукти като Bearinx демонстрираме до каква степен Schaeffler активно развива цифровизацията. Machine Tool 4.0 показва потенциала на дигитализираните продукти, който ще прехвърлим към множество други сектори, като например вятърната енергетика и железопътния транспорт", сподели д-р Спиндлер.
 
Industry 4.0 концепцията Machine Tool 4.0, разработена от Schaeffler съвместно с DMG Mori и други партньори, има за цел да увеличи цифровизацията в производството. С помощта на инсталираните сензори производителите могат да получат данни от свързани в мрежа машини, за да подобрят производителността.
 
Технологията Drive Train 4.0 обединява мотор, съединител и редуктор и е предназначена за широк кръг от задвижвания от различни типоразмери и приложения. В задвижванията са интегрирани многобройни сензори, измервателни прибори и изпълнителни механизми, които предават своите измерени стойности на облачно базирана софтуерна платформа. Едно от примерните приложения е изчисляване на оставащия срок на експлоатация на търкалящи лагери в реални работни условия.
     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   Шефлер   Machine Tool 4.0   Drive Train 4.0   Industry 4.0  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...