Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Atlas Copco вгражда системата PACE за електронно регулиране на налягането в мобилните компресори

Atlas Copco пусна на пазара два нови модела многофункционални мобилни компресори, оборудвани с новаторската система за електронно регулиране PACE (Pressure Adjusted through Cognitive Electronics), която позволява изменение на стойностите на налягането и дебита според конкретните нужди. XAVS 186 може да се ползва за изключително широк спектър от задачи – налягането му може да се задава в диапазона от 7 до 14 бара и по този начин само с един компресор може да бъде осигурена енергия за множество работни операции, за които обикновено са необходими няколко компресора.
 
С интуитивната за ползване система PACE налягането може да се задава със стъпка от 0,2 бара в диапазона от 7 до 10 бара за модела XATS 186 и от 7 до 14 бара за XAVS 186. В резултат на това, само с една машина потребителите могат точно да  настройват необходимите им дебит и налягане на въздуха независимо дали компресорът ще се ползва за абразивоструйна обработка, кариерни работи, за пробивни операции в строителството или за захранване на ръчни пневматични инструменти. По-малкият разход на гориво при разширения обхват на възможни приложения на машината дава на потребителите още едно предимство – по-голяма възвращаемост на вложените средства.
 
Дебитът на въздуха е в границите от 9,8 до 11,4 куб. м/мин за модела XATS 186 и от 10,1 до 11,4 куб. м/мин за модела XAVS 186. В серията компресори 186 периодът за смяна на маслото е увеличен до 1000 часа или на всеки две години, което прави нормалната експлоатация възможно най-продължителна и свежда до минимум разходите за поддръжка. 
 
И двата модела са конструирани с доказалия качествата си винтов компресорен елемент на Atlas Copco и с двигателя с висок КПД John Deere Stage IV. В съчетание със системата PACE, като краен резултат се получава компресор, който е с по-висок КПД, по-добра надеждност и издържливост и заедно с това разходите за целия му срок на употреба са възможно най-ниски.
 
“Сега е времето операторите, които ползват няколко машини, за да осигурят нужния дебит до 11 куб. м/мин и нужното налягане от 7 до 14 бара, да спрат да го правят. Със серията 186 е необходим само един компресор, който да покрие тези разнообразни потребности. Това е резултат от ускорената разработка на нашата новаторска система PACE, осигуряваща достатъчно мощност и лостове за управление в ръцете на потребителя по начин, който никога досега не е бил възможен”, отбелязва Бен Ван Хофе, вицепрезидент по маркетинга в подразделението Portable Energy на Atlas Copco.
 
Вграденият контролер XC2003 предлага пълно управление и множество лесни за ползване функционални възможности, в това число проследяване на експлоатацията на компресора и своевременно подаване на съобщение при необходимост от планова поддръжка.
 
Компресорите от серия 186 са леки и компактни, лесно се теглят, като за целта могат да се поръчат допълнително съответните принадлежности. Допълнително още може да се поръча: сгъваемо опорно колело или само опорен крак, пътна сигнализация, спирачни челюсти блокиращи колелата, различни приспособления за подобряване качеството на работния въздух като краен охладител и байпасен клапан, предпусков нагревател за студено време, предпазен клапан, искрогасител и др.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   XAVS 186   PACE   мобилни компресори  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...