Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Audi внедрява в производството заваръчни технологии на Bosch Rexroth

14.05.2016   |   Технологии
 
Audi внедрява комбинираните уреди за контрол на заваръчния процес на Bosch Rexroth за производство на шасита на коли. Двете компании са постигнали споразумение за разширено сътрудничество във връзка с това ново решение в технологиите за заваряване, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор и сертифициран сервизен център на компанията у нас.
 
Audi има планове до края на 2017 г. да оборудва своите европейски заводи с технологията за контрол на заваръчния процес на Rexroth. Новата комбинирана технология се състои от обединяване на контрола на заваръчния процес с директното задвижване на заваръчното устройство. Това усъвършенствано решение осигурява по-висока производителност на процеса благодарение на подобрената точност на силата и по-кратките времена на циклите.
 
На базата на своя дълъг експертен опит Bosch Rexroth разработи ново решение, състоящо се от надеждното устройство за управление на заваръчния процес PSI6000 и интелигентната система за задвижване IndraDrive Cs. По този начин управлението на задвижването на заваръчното устройство преминава от робота направо в устройството за управление на заваряването.
 
Заваръчната система PSI6000 на Rexroth, която притежава конвертор със средни честоти и вградена система за мониторинг на процеса, постига високо качество на точковото заваряване, което разширява тестовите цикли. Това намалява експлоатационните разходи и прави системата за производство по-гъвкава. Сега Bosch Rexroth обедини тази утвърдена технология с компактното сервозадвижване IndraDrive Cs. Благодарение на това управлението на заваръчния процес поема директно управлението на задвижването. Благодарение на задвижването натискът и балансът на заваръчното устройство влияят директно върху управлението на заваръчния процес. Факторите електрически ток, време и сила се синхронизиран оптимално, което скъсява циклите. Нещо повече, еднородният интерфейс за управление улеснява много програмирането и отстраняването на неизправности.
 
"Автомобилният производител използва комбинираното управление на Bosch Rexroth с интегрирано задвижване на заваръчното устройство от около три години като част от пилотен проект. Със съвместни усилия двете компании успяха да извършат необходимите разработки на процеса, за да превърнат в реалност основната идея – да се създаде система, готова за серийно производство", допълниха от БР Техника.
 
Това свободно от обичайните ограничения решение представлява убедителна комбинация от напредничава технология, високо качество на заварката и икономическа ефективност. Като доставчик на системата Bosch Rexroth доставя и трансформатори, предлага обучение и поддръжка на клиентите си на място по време на въвеждането в експлоатация и самата експлоатация.
 
Новата технология за заваряване е отговор на все по-нарастващите изисквания, които вървят ръка в ръка с леките конструкции на модерните коли. Все по-широкото използване на алуминий, високоякостни стомани, пластмаси и нови материали означава, че шаситата на колите се изработват от все по-разнообразни материали. Това създава по-големи предизвикателства по отношение на сигурността на заваръчните шевове, като се изисква технология от висок клас за оптимизация на тези точкови заварки. 
 
"Това комбинирано управление отговаря на най-големите очаквания по отношение на надеждното качество на заварката и икономическата ефективност. В същото време Bosch Rexroth се доказа като надежден партньор, който гарантира висококачествено въвеждане в експлоатация и поддръжка", обясниха от БР Техника.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: Бюро за Развитие Техника   БР Техника   Bosch Rexroth   Audi   PSI6000   IndraDrive Cs   заваръчни технологии   заваръчни системи  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...