Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB и ВВМУ проведоха семинар във Варна - 01.06.2016

01.06.2016   |   Начало»Събитията
 
Сервизния център за турбокомпресори на ABB България във Варна проведе технически семинар като част от празничните събития по повод на 135-годишнината на Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" (ВВМУ).
 
Сред лекторите на събитието, организирано съвместно с катедра "Корабни силови уреди", бяха технически експерти на ABB от Италия, Турция и България. Те представиха знания по теми, свързани с проблемите в експлоатацията на дву- и четиритактови корабни и стационарни двигатели. Гости на семинара бяха студенти от Факултет "Инженерен" на Висшето военноморско училище, местни ръководители и представители на морския бизнес, както и бивши възпитаници на учебното заведение.
 
Първата презентация на Алберто Покиеро, регионален технически директор за Югоизточното Средиземноморие в ABB, предостави информация за отговора на ABB към изискванията на ключовите стандарти TIER II и TIER III на Международната морска организация (IMO) по отношение на емисиите на азотни окиси от корабни изпускателни системи, както и експертна презентация за прилаганите от ABB концепции за принудително пълнене с високо налягане и система за управление на клапаните на двигателя.
 
Следващите презентации на доц. д-р инж. Йосиф Йосифов и техническия мениджър на "Параходство БМФ" Иван Карчев предоставиха обратна връзка по теми, свързани с бавния ход при двутактови корабни двигатели и опасността, която той крие за турбокомпресорите агрегати, както и използването на корабни горива с ултра ниско съдържание на сяра. И двамата лектори представиха много подробности и ситуации от реалния живот, които могат да възникнат в случай че корабният екипаж подцени рутинните процедури или неглижира поддръжката на плавателните съдове.  
 
Онур Тонгул, регионален  технически директор на ABB в областта на турбокомпресорите от Турция, представи подробен анализ на повредите при турбокомпресорите вследствие на проникване на вода и отговори на практически въпроси от страна на аудиторията заедно с Кирил Меджеделиев, ръководител на бизнес направлението за турбокомпресори на ABB за България. 
 
По повод на годишнината сервизният център за турбокомпресори на ABB в България дарява на ВВМУ изрязан модел на турбокомпресор тип TPS52-F32, в подкрепа на обучението на студентите в академията и за да осигури достъп до най-новите технологии. 
 
"За нас е чест да си сътрудничим с изтъкнати институции като Висшето военноморско училище във Варна и да представим нашия експертен опит в областта на турбокомпресорните технологии. Бих искал да поздравя ВВМУ за впечатляващата им годишнина и да пожелая много бъдещи успехи на администрацията и всички студенти на университета”, заяви Екехард Нойрайтер, регионален директор на ABB в България.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   ВВМУ   турбокомпресори  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...