Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

ABB и ВВМУ проведоха семинар във Варна

01.06.2016   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Сервизния център за турбокомпресори на ABB България във Варна проведе технически семинар като част от празничните събития по повод на 135-годишнината на Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" (ВВМУ).
 
Сред лекторите на събитието, организирано съвместно с катедра "Корабни силови уреди", бяха технически експерти на ABB от Италия, Турция и България. Те представиха знания по теми, свързани с проблемите в експлоатацията на дву- и четиритактови корабни и стационарни двигатели. Гости на семинара бяха студенти от Факултет "Инженерен" на Висшето военноморско училище, местни ръководители и представители на морския бизнес, както и бивши възпитаници на учебното заведение.
 
Първата презентация на Алберто Покиеро, регионален технически директор за Югоизточното Средиземноморие в ABB, предостави информация за отговора на ABB към изискванията на ключовите стандарти TIER II и TIER III на Международната морска организация (IMO) по отношение на емисиите на азотни окиси от корабни изпускателни системи, както и експертна презентация за прилаганите от ABB концепции за принудително пълнене с високо налягане и система за управление на клапаните на двигателя.
 
Следващите презентации на доц. д-р инж. Йосиф Йосифов и техническия мениджър на "Параходство БМФ" Иван Карчев предоставиха обратна връзка по теми, свързани с бавния ход при двутактови корабни двигатели и опасността, която той крие за турбокомпресорите агрегати, както и използването на корабни горива с ултра ниско съдържание на сяра. И двамата лектори представиха много подробности и ситуации от реалния живот, които могат да възникнат в случай че корабният екипаж подцени рутинните процедури или неглижира поддръжката на плавателните съдове.  
 
Онур Тонгул, регионален  технически директор на ABB в областта на турбокомпресорите от Турция, представи подробен анализ на повредите при турбокомпресорите вследствие на проникване на вода и отговори на практически въпроси от страна на аудиторията заедно с Кирил Меджеделиев, ръководител на бизнес направлението за турбокомпресори на ABB за България. 
 
По повод на годишнината сервизният център за турбокомпресори на ABB в България дарява на ВВМУ изрязан модел на турбокомпресор тип TPS52-F32, в подкрепа на обучението на студентите в академията и за да осигури достъп до най-новите технологии. 
 
"За нас е чест да си сътрудничим с изтъкнати институции като Висшето военноморско училище във Варна и да представим нашия експертен опит в областта на турбокомпресорните технологии. Бих искал да поздравя ВВМУ за впечатляващата им годишнина и да пожелая много бъдещи успехи на администрацията и всички студенти на университета”, заяви Екехард Нойрайтер, регионален директор на ABB в България.
     
Източник: ABB

Ключови думи: ABB   АББ   ВВМУ   турбокомпресори  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...