Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Atlas Copco разшири гамата компресори с честотно управление VSD+

Atlas Copco модернизира една от своите най-популярни серии компресори. От средата на 2016 г. още повече модели винтови маслени компресори от серията GA ще се предлагат с иновативната и енергоспестяваща технология на задвижване с честотно управление (VSD+).
 
През 2013 г. Atlas Copco представи следващото поколение на своята иновативна технология за задвижване - VSD+. Тя позволява икономии на електроенергия средно с 50% в сравнение с конвенционални компресори и прави компресорите от серия GA много по-компактни. 
 
Atlas Copco въвежда поетапно тази нова технология. До момента само компресорите GA 7-37 са предлагани с VSD+, но от средата на юни всички версии на GA 37, GA 45, GA 55 и GA 75 kW също ще бъдат достъпни в цял свят с технологията VSD+.
 
"За клиентите на Atlas Copco това означава, че могат да получат доказан, висококачествен продукт, който предлага значителна икономия на енергия и висока ефективност", казва Берт Дером, вицепрезидент по маркетинг в направление Индустриален въздух на Atlas Copco.
 
"Серията GA е един от продуктите ни, ползващи се с най-голямо доверие. За нас това символизира начин да възнаградим лоялността на клиентите, като подобрим продукт, от който те вече са много доволни", казва Дером.
 
Компресорите VSD+ автоматично регулират оборотите на въртене на мотора според потреблението на въздух. Традиционен компресор с фиксирана скорост на въртене на мотора има само максимална или нулева производителност. Компресорът, задвижван с честотно управление, работи само с необходимите обороти на въртене, което значително намалява разходите за електроенергия.
 
Компресорите GA VSD+ на Atlas Copco разполагат с мотор iPM (с постоянни магнити), нов винтов елемент и входящ клапан. Тези нови технологии осигуряват още по-голяма икономия на енергия в сравнение с първото поколение VSD компресори. Производителността (FAD) и необходимата специфична енергия (SER) са подобрени с до 9%. Това означава, че клиентите получават до 9% повече въздух, използвайки до 9% по-малко енергия със серията GA VSD+ в сравнение със серията GA VSD.
 
В допълнение, компресорите GA VSD+ се вместват по-добре в ограничено пространство. Моделите GA 7-75 VSD+ са по-малки и по-високи от традиционната серия GA VSD и заемат по-малко площ.
 
Нивото на шум, генерирано от компресорите GA  VSD+ е само 67 dB, което е едно от най-ниските нива на шум при компресорите изобщо. Това позволява те да бъдат инсталирани в работното пространство вместо в отделно помещение.
 
Клиентите, интересуващи се от новата серия компресори GA с VSD+, могат да  изчислят икономиията на енергия на http://webapps.atlascopco.com/Industrial_air_animations/accalculator/.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   компресори   VSD+  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...