Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Atlas Copco разшири гамата компресори с честотно управление VSD+

Atlas Copco модернизира една от своите най-популярни серии компресори. От средата на 2016 г. още повече модели винтови маслени компресори от серията GA ще се предлагат с иновативната и енергоспестяваща технология на задвижване с честотно управление (VSD+).
 
През 2013 г. Atlas Copco представи следващото поколение на своята иновативна технология за задвижване - VSD+. Тя позволява икономии на електроенергия средно с 50% в сравнение с конвенционални компресори и прави компресорите от серия GA много по-компактни. 
 
Atlas Copco въвежда поетапно тази нова технология. До момента само компресорите GA 7-37 са предлагани с VSD+, но от средата на юни всички версии на GA 37, GA 45, GA 55 и GA 75 kW също ще бъдат достъпни в цял свят с технологията VSD+.
 
"За клиентите на Atlas Copco това означава, че могат да получат доказан, висококачествен продукт, който предлага значителна икономия на енергия и висока ефективност", казва Берт Дером, вицепрезидент по маркетинг в направление Индустриален въздух на Atlas Copco.
 
"Серията GA е един от продуктите ни, ползващи се с най-голямо доверие. За нас това символизира начин да възнаградим лоялността на клиентите, като подобрим продукт, от който те вече са много доволни", казва Дером.
 
Компресорите VSD+ автоматично регулират оборотите на въртене на мотора според потреблението на въздух. Традиционен компресор с фиксирана скорост на въртене на мотора има само максимална или нулева производителност. Компресорът, задвижван с честотно управление, работи само с необходимите обороти на въртене, което значително намалява разходите за електроенергия.
 
Компресорите GA VSD+ на Atlas Copco разполагат с мотор iPM (с постоянни магнити), нов винтов елемент и входящ клапан. Тези нови технологии осигуряват още по-голяма икономия на енергия в сравнение с първото поколение VSD компресори. Производителността (FAD) и необходимата специфична енергия (SER) са подобрени с до 9%. Това означава, че клиентите получават до 9% повече въздух, използвайки до 9% по-малко енергия със серията GA VSD+ в сравнение със серията GA VSD.
 
В допълнение, компресорите GA VSD+ се вместват по-добре в ограничено пространство. Моделите GA 7-75 VSD+ са по-малки и по-високи от традиционната серия GA VSD и заемат по-малко площ.
 
Нивото на шум, генерирано от компресорите GA  VSD+ е само 67 dB, което е едно от най-ниските нива на шум при компресорите изобщо. Това позволява те да бъдат инсталирани в работното пространство вместо в отделно помещение.
 
Клиентите, интересуващи се от новата серия компресори GA с VSD+, могат да  изчислят икономиията на енергия на http://webapps.atlascopco.com/Industrial_air_animations/accalculator/.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   компресори   VSD+  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...