Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rexroth разшири функционалния обхват на своята „Система от алуминиеви профили“ - 22.06.2016

22.06.2016   |   Начало»Технологии
 
Rexroth обновява своята „Система от алуминиеви профили“ с компоненти за персонализиране на работни станции, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор и сертифициран сервизен център на компанията у нас. Акцентът в това обновление e решение за безстепенно хидравлично регулиране на височината за работни повърхности, маси и други работни конструкции. Другите новости включват цветова концепция, която прави видими ESD компонентите и кабелни канали с VDE сертификация, които правят окабеляването безопасно.
 
„Новите решения за безстепенно хидравлично регулиране на височината съдействат за оптимизиране на интерфейса човек-машина вследствие на подобрената ергономия при работни повърхности, маси и други работни конструкции. Нещо повече, новата цветова концепция за ESD пластмасови части и сертифицираните от VDE алуминиеви кабелни канали увеличават безопасността при монтаж“, допълниха от БР Техника.
 
Ергономично проектираните работни места са сред мерките, които най-значително увеличават производителността в производствата. Поради тази причина Rexroth предлага нови повдигащи модули, които могат да бъдат използвани за индивидуално и безстепенно регулиране на височината на маси, работни места и други работни конструкции с до 400 мм посредством манивела. Здравата конструкция позволява носене на товари до 800 N.
 
Предварителното запълване и съединения за бързо свързване – за които също има допълнителни адаптери и свързващи плочи – правят монтажа по-лесен. С цел увеличаване на безопасността повдигащите модули са оборудвани с триещи съединители и клапи, които предотвратяват неконтролируемото пропадане и повреди на системата в случай на прекъсване на линията.
 
Цветовата концепция за пластмасовите части и алуминиевите кабелни канали от Rexroth също се характеризират с високо ниво на функционалност и безопасност. Сега потребителите могат мигновено да идентифицират характеристиката на покритието на частите по техния цвят.
 
Перманентно проводящите по обем пластмасови части в “черен ESD” се различават значително от тези в “сигнално сив” цвят, които покриват изискванията за хармоничен външен вид. Още едно ново допълнение към системата са ESD алуминиеви кабелни канали, които отговарят на съответните стандарти. Те са сертифицирани от VDE и могат да бъдат монтирани на профили с размер 40 мм и 45 мм. Монтажните бази тип „clip-on“ осигуряват както електрическа изолация на кабелния канал и рамката, така и бърза инсталация без нужда от механична обработка.
 
„Потребителите могат да полагат кабели и тръби по безопасен и защитен начин с подходящите елементи за завой, дори и в преходните части. Всички компоненти са адаптирани към „Системата от алуминиеви профили“ на Bosch Rexroth и могат да бъдат комбинирани с останалите компоненти“, уточниха от БР Техника.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   хидравлични системи  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...