Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Aventics представи ES05 – нова серия вентилен остров

Aventics представи новата система ES05 Essential Valve System, която предлага умно, икономично и удобно за потребителя решение за промишлена автоматизация със стандартни изисквания, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор на Bosch Rexroth и Aventics за България.
 
Конструирана специално с цел намаляване на броя на компонентите, системата ES05 Essential Valve System се монтира с един-единствен инструмент, което улеснява работата на производителите на машини и системните интегратори. Допълнително предимство е намаленият риск от повреди и грешки.
 
Подходът на Aventics по отношение на новоразработената серия Essential Valve System е да предложи специализирано, икономически ефективно решение според стандартните изисквания на клиентите. ES05 е опростен, гъвкав и ефективен стандартен разпределител, с намален брой компоненти – изработен и настроен според изискванията на конкретното приложение. Поради това новата серия е насочена към опростяване на манипулациите от страна на производителите на машини и системните интегратори. Те могат да конфигурират своето персонализирано решение онлайн чрез зададен брой готови компоненти.
 
По отношение на ES05, Aventics е избрала модулна система. Всички компоненти са проектирани по начин, който прави неправилната инсталация практически невъзможна. А за извършване на асемблирането е необходим само един инструмент. Всички фитинги са от един и същ тип и се затягат с един и същ въртящ момент, което още повече опростява процеса и предпазва от грешки. Портфолиото включва и Essential Test Box. С този комплект за тестове разпределителите могат да бъдат изпитани за правилно функциониране и липса на утечки, преди да бъде извършен монтажа на системата.
 
Разпределителите се доставят монтирани в здрав и солиден корпус. Той е изработен от нов технологичен полимер, с висока якост и ниско тегло, поради което е особено стабилен и компактен. Потребителите свързват крайните и базовите плочи, след което могат да разширяват системата по двойки, до достигане на дванадесет единични или двойни бобини. Разпределителите се управляват чрез единично окабеляване с клема тип CI (според ISO 15217); чрез D-Sub конектор с 25 крачета; с Fieldbus система AES на Aventics или вграден интерфейс IO-Link. AES поддържа всички най-разпространени протоколи за промишлени мрежи и Ethernet. Ако е необходимо, контролните бобини също могат да бъдат включени на по-късен етап, за да се реализират смесени конфигурации за свързване. Благодарение на времето за превключване, което е под 35 милисекунди за всички варианти на разпределителят, високо динамичното действие на системата е гарантирано при къси цикли. При единично окабеляване ES05 е с клас на защита IP65. Това позволява системата да бъде внедрена на отдалечени места, дори там, където може да е изложена на течаща вода и пръски. За всички останали видове връзки е валиден клас на защита IP50. Разпределителят е с размери 105 mm/80 mm/18.8 mm и дебит 610 Nl/min.
 
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   Aventics   ES05   Fieldbus   вентилни острови  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Технологии

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...