Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Bosch Rexroth въвежда иновативни решения за автоматизация чрез Industry 4.0

13.07.2016   |   Технологии
 

Rexroth предлага новаторски и изпитани в практически условия решения за автоматизация на производството чрез Industry 4.0 приложения. Тези решения вече са въведени в множество заводи на Bosch Group, както и в пилотни заводи като Industry 4.0 Showcase, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор на Bosch Rexroth за България.

Компонентите, модулите и софтуерът на Rexroth покриват в еднаква степен автоматичните и ръчно управляваните станции. Те обменят безпроблемно информация в реално време с ИТ отдела на компанията. Освен това комплектът за актуализация i4.0 Upgrade Kit интегрира по икономически ефективен начин съществуващи станции и машини в свързани среди. По този начин се защитават вече направените инвестиции.

При производствените линии за много продукти, оборудвани с технологиите на Industry 4.0, Bosch Rexroth показва колко свързани са съществуващите задвижвания и управления. Станциите, например, разпознават работните детайли чрез радиочестотна идентификация (RFID) и се свързват с децентрализирана система, която изпраща точното виртуално изображение с необходимите работни стъпки. Обменят информация помежду си и с други системи по време на процеса чрез отворени интерфейси към всички масово разпространени Ethernet протоколи, като интегрирани OPC UA сървъри. Софтуерната технология Open Core Engineering, разработена от Rexroth, подпомага програмирането на функции чрез широк спектър от езици от високо ниво, опростявайки, например, внедряването на различни роботи. С помощта на i4.0 Upgrade Kit, производителите на оборудване на свой ред свързват модули и станции, които дотогава не биха могли да комуникират помежду си. Комплектите i4.0 Upgrade Kit регистрират събития и работни състояния с помощта на своите собствени сензори и предават данните на системи, стоящи по-високо в йерархията. По този начин потребителите могат да използват своето съществуващо оборудване и в среди с Industry 4.0 и така да намалят значително необходимите инвестиционни разходи.

Дигиталните системи за подпомагане на хората ще играят ключова роля в бъдеще, когато имаме свързани производства. Системното решение ActiveAssist ръководи работниците в свързаните производства по време на работния процес с помощта на индивидуално подготвени указания за работа. То маркира компонентите, които трябва да се използват, както и позицията за монтаж върху работния детайл. Сензорите и системите за цифрова помощ на ActiveAssist могат да се конфигурират модулно и да се разширяват. Комуникационната платформа ActiveCockpit снема и анализира съответните данни от оборудваните с технологии на Industry 4.0 производствени линии за много продукти. Оценката и визуализацията в реално време осигуряват важни данни за управлението на грешките и за непрекъснато подобрение на процеса.

Industry 4.0 също така има приложение в взаимосвързаността между отделните станции. Системата Linear Motion System, базирана на силно динамични и точни линейни мотори, позволява оптимизация на времетраенето на циклите чрез индивидуален контрол на транспортните системи, пренасящи работните детайли. По този начин системата за пренос вече става част от манипулациите. Така производителите на оборудване намаляват непродуктивните периоди на престой и повишават продуктивността. Нещо повече, системите за манипулация могат да бъдат конструирани по-лесно и икономически по-ефективно.

Решенията за автоматизация на Rexroth първоначално са внедрени в заводите на Bosch Group, за да докажат възможностите си в реални производствени условия. Натрупаният опит там ще бъде използван за непрекъснато технологично развитие и ползи за всички потребители от навлизането на Industry 4.0 в промишлеността.
 

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   Industry 4.0  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...