Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth за бъдещето на интелигентната технология за линейни премествания

15.08.2016   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

„Линейните водения и системи все по-често преместват по-големи товари, по-плавно, с по-висока точност на позициониране и повторяемост. Посредством комбинация от електротехника, сензорика и софтуер, линейните технологии имат съществен принос в производствата в Индустрия 4.0. Петте тенденции в тази област са: разделяне на модули и гъвкавост; функционално интегриране; прогнозна поддръжка; цифровизирано пускане в експлоатация; дигитализирано инженерство с цел надеждно и бързо оразмеряване”, обясняват от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

  • Разделяне на модули и гъвкавост - готовите за монтаж електромеханични цилиндри съчетават механиката с гъвкавостта на електрозадвижванията. Една софтуерна команда е достатъчна цилиндърът да се прeмести към всякаква позиция или да изпълни сложни профили на движение. Без допълнителна измервателна система за позиция, те могат да постигнат повторяемост до ± 0,01 mm. Сензори за измерване на товара предават стойностите към електрозадвижването или към контролното устройство, което позволява децентрализирано управление на процеса.
  • Функционално интегриране - когато изискванията за прецизност са високи, а условията на средата са тежки, конвенционалните измервателни системи бързо достигат границите на възможностите си. Системите за абсолютно измерване, интегрирани в сачмени или ролкови системи, засичат абсолютната позиция на оста с резолюция от 0,025 μm. Те незабавно разпознават абсолютната позиция на оста при включването на машината и я докладват на контролера, без да извършват референтна проверка и без нужда от буферни батерии.
  • Прогнозна поддръжка - данните от датчици за температурни пикове и вибрации формират основата за бъдещи подходи към прогнозна подрръжка. Тези данни са значими когато се сравнят с модели на жизнения цикъл. При изпитване на натоварване, новоразработените танкети демонстрират два пъти по-дълъг експлоатационен живот при повишена товароносимост и запазване на размерите. Като резултат значително се увеличава достъпността на машините и системите.
  • Цифровизирано пускане в експлоатация - новите мехатронни линейни оси и задвижващи устройства позволяват пускане в експлоатация за само 3 до 5 минути. Техникът трябва да зададе специфичните за оста данни, след което веднага може да програмира/въведе параметри на задвижващото устройство. В бъдеще това ще става автоматично чрез QR код.
  • Дигитализирано инженерство с цел надеждно и бързо оразмеряване - все повече инженерни отдели преминават към интегрирани цифрови работни процеси. С помощта на наръчници за избор и оразмеряващи инструменти проектантите намират подходящите линейни компоненти и мехатронни системи, които дори могат да бъдат конфигурирани за специфичното приложение. Тези генерирани данни се интегрират директно в цифровия конструкционен модел, позволявайки виртуална симулация на сложни движения на машината.
     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   Industry 4.0  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...