Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Спейскад стана дистрибутор на 3D Systems за България и Румъния - 03.10.2016

03.10.2016   |   Начало»Бизнес
 

Спейскад подписа договор за пaртньорство с американската компания 3D Systems - водещ производител на продукционни 3D принтери, скенери и софтуер, съобщават за MachineBuilding-Bulgaria.com от офиса на компанията.

По силата на договора Спейскад получава дистрибуторски права за продуктите на 3D Systems на територията на България и Румъния. Портфолиото на 3D Systems включва широк кръг професионални и производствени принтери за изграждане на детайли и възли от метал, твърди и термопластични пластмаси, 3D скенери и софтуер за реверсивен инженеринг на продукти и метрологичен контрол.

3D Systems патентова системата за директно принтиране в метал, посредством която фин прах се наслоява и всеки нов слой уплътнява предходния, за постигане на невъзможни с други производства ъгли на изграждане и резолюция на детайла (с дебелина само 10 µm).

"3D принтирането на метални детайли не просто заменя CNC механичната обработка или леярски процес. Това е най-добрият начин за производство на детайли и сглобени възли със сложни форми, които не могат да бъдат създадени по традиционния начин. При това, с един-единствен процес и върху една-единствена машина! 3D металните принтери предлагат редица възможности на производителите на метални детайли за намаляване на себестойността и скъсяване на цикъла "конструиране - техническа подготовка - производство" в рамките на един-единствен работен ден", информират от Спейскад.

Типични индустрии, особено подходящи за 3D метално принтиране, са инструменталното производство, машиностроенето, авиационната и отбранителната промшленост, както и денталната медицина и здравеопазването.


 

     
Източник: Спейскад

Ключови думи: Спейскад   SpaceCAD   3D Systems   3D принтери  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...