Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Schaeffler и IBM стартират стратегическо партньорство

05.10.2016   |   Начало»Бизнес
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Schaeffler избра IBM за свой стратегически партньор в процеса на цифровата си трансформация. IBM ще предостави технологии и ще консултира Schaeffler при интегрирането на мехатронните компоненти, системи и машини в бързо развиващия се свят на Internet of Things (IoT), и ще внедри пазарни бизнес модели, базирани на цифрови услуги.

"Непрекъснато работим за осигуряването на съществена добавена стойност на клиентите ни. Чрез използването на аналитични средства ние превръщаме първичните данни в ценна информация, която се прилага за повишаване ефективността на дейностите ни и разработването на иновативни услуги. Изключително се радваме от това, че намерихме идеалния партньор в лицето на IBM", заяви главният технически директор на Schaeffler проф. Петер Гуцмер.

"Съвместното изпълнение на цифровите технологии на Schaeffler е идеална възможност да популяризираме новите ни когнитивни IoT решения за производствения сектор. Основата ще бъде глобална, хибридна облачна инфрасртуктура, използваща платформата на IBM Bluemix с Watson IoT за създаването на приложения за Internet of Things", коментира Иво Кьорнер, член на Борд "Продажби" в IBM Германия.

По време на първата фаза от партньорството фокусът ще бъде насочен към оптимизация на поддръжката в сектора на вятърната енергетика, цифровизиран мониторинг и оптимизация на влакове, повишаване свързаността и надеждността на превозни средства, внедряване на Industry 4.0 за машинни инструменти и др.

     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   IBM   Internet of Things   Industry 4.0  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Бизнес
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...