Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Schaeffler и IBM стартират стратегическо партньорство

05.10.2016   |   Бизнес
 

Schaeffler избра IBM за свой стратегически партньор в процеса на цифровата си трансформация. IBM ще предостави технологии и ще консултира Schaeffler при интегрирането на мехатронните компоненти, системи и машини в бързо развиващия се свят на Internet of Things (IoT), и ще внедри пазарни бизнес модели, базирани на цифрови услуги.

"Непрекъснато работим за осигуряването на съществена добавена стойност на клиентите ни. Чрез използването на аналитични средства ние превръщаме първичните данни в ценна информация, която се прилага за повишаване ефективността на дейностите ни и разработването на иновативни услуги. Изключително се радваме от това, че намерихме идеалния партньор в лицето на IBM", заяви главният технически директор на Schaeffler проф. Петер Гуцмер.

"Съвместното изпълнение на цифровите технологии на Schaeffler е идеална възможност да популяризираме новите ни когнитивни IoT решения за производствения сектор. Основата ще бъде глобална, хибридна облачна инфрасртуктура, използваща платформата на IBM Bluemix с Watson IoT за създаването на приложения за Internet of Things", коментира Иво Кьорнер, член на Борд "Продажби" в IBM Германия.

По време на първата фаза от партньорството фокусът ще бъде насочен към оптимизация на поддръжката в сектора на вятърната енергетика, цифровизиран мониторинг и оптимизация на влакове, повишаване свързаността и надеждността на превозни средства, внедряване на Industry 4.0 за машинни инструменти и др.

     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   IBM   Internet of Things   Industry 4.0  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...