Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Хенлих представи първата в света кабеловодеща верига, отговаряща на стандартите за хигиенен дизайн

12.10.2016   |   Технологии
 

igus разработи лесна за почистване енергоподвеждаща система за приложение в хранително-вкусовата промишленост от материал, отговарящ на изискванията за хигиенен дизайн на FDA, съобщиха от Хенлих, официален представител на igus за България.

"Машинните компоненти за хранително-вкусовата промишленост трябва да бъдат безопасни за работа, да не допускат замърсяването на продуктите със смазочни вещества и да се почистват лесно и бързо. Поради това, т. нар."хигиенен дизайн", чрез който се избягват конструктивно слабите места на машините и инсталациите, става все по-важен. Новата кабеловодеща верига от igus е много лесна за почистване, тъй като няма мъртви пространства, в които могат да се натрупат микроби или мръсотия. Материалът е FDA-съвместим и има добра устойчивост на детергенти и химикали, а синият му цвят е типичен за пластмасите в хранително-вкусовата промишленост", обясниха от Хенлих.

Веригата е съвместна разработка с Мултивак, един от водещите производители на опаковъчни машини. Мултивак се обръща към igus в момент, когато на пазара се изискват подходящи решения. Разработката на захранваща система с хигиенен дизайн е последвана от редица съвместни тестове.

"Новата кабеловодеща верига ще се предлага с две различни височини и пет различни ширини. Ще има до пет фиксирани вътрешни сегмента за индивидуално пълнене, които позволяват отделното полагане на кабелите и маркучите и осигуряват достатъчно пространство за почистване. Веригата вече функционира в термоформовъчната машина R 081 на Мултивак и ще се използва в бъдеще във всички опаковъчни машини с дълбоко изтегляне на компанията. Продуктът е изцяло съобразен с все по-нарастващите изисквания за хигиена на храните, лекарствата и фармацевтичните продукти", допълват от Хенлих.

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   Hennlich   igus   Мултивак   кабеловодеща верига  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...