Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Охлаждаща течност на Houghton понижи оперативните разходи на завод за автомобилни части

26.10.2016   |   Реализации
 

Използването на охлаждащата течност Hocut 795H на Houghton осигури възможност за понижаване на оперативните разходи на завод за автомобилни части, съобщават от ДТЛ Трейд, официален дистрибутор на компанията за България.

Заводът е собственост на фирма, която произвежда трансмисионни компоненти и задвижващи системи за автомобилната индустрия. Компанията разполага с два завода в Европа, като операциите включват основна металообработка на чугун и стомана. Заводът е имал проблем с охлаждащата течност, използвайки 18 продукта от 5 доставчика, което сериозно възпрепятствало протичането на нормални работни процеси.

Основният използван продукт е бил на основата на естери за тежки металообработващи операции на черни метали. Проблемите са били свързани с високи нива на потребление на охлаждаща течност, големи количества отпадъци и множество престои на машината.

"Нашата цел беше да предложим стабилен, висококачествен продукт с дълготрайно действие. Предложихме на производствения екип да се разработи система за мониторинг и контрол на течностите, съвместно с обучение за операторите, за по-рационално използване и работа с продуктите. Благодарение на използването на висококачествения продукт Hocut 795H, съвместно с направените производствени подобрения, употребата на концентрат охлаждаща течност бе намалена с 28%, а разходите за смазочни продукти – с 10%. Това осигури и по-чиста работна среда и машина, което позволи редуциране на престоите за почистване с до 60%, като бяха елиминирани 240 часа престой", обясняват от Houghton.

     
Източник: ДТЛ Трейд

Ключови думи: ДТЛ Трейд   Houghton   Hocut 795H   охлаждаща течност  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...