Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Охлаждаща течност на Houghton понижи оперативните разходи на завод за автомобилни части

Използването на охлаждащата течност Hocut 795H на Houghton осигури възможност за понижаване на оперативните разходи на завод за автомобилни части, съобщават от ДТЛ Трейд, официален дистрибутор на компанията за България.

Заводът е собственост на фирма, която произвежда трансмисионни компоненти и задвижващи системи за автомобилната индустрия. Компанията разполага с два завода в Европа, като операциите включват основна металообработка на чугун и стомана. Заводът е имал проблем с охлаждащата течност, използвайки 18 продукта от 5 доставчика, което сериозно възпрепятствало протичането на нормални работни процеси.

Основният използван продукт е бил на основата на естери за тежки металообработващи операции на черни метали. Проблемите са били свързани с високи нива на потребление на охлаждаща течност, големи количества отпадъци и множество престои на машината.

"Нашата цел беше да предложим стабилен, висококачествен продукт с дълготрайно действие. Предложихме на производствения екип да се разработи система за мониторинг и контрол на течностите, съвместно с обучение за операторите, за по-рационално използване и работа с продуктите. Благодарение на използването на висококачествения продукт Hocut 795H, съвместно с направените производствени подобрения, употребата на концентрат охлаждаща течност бе намалена с 28%, а разходите за смазочни продукти – с 10%. Това осигури и по-чиста работна среда и машина, което позволи редуциране на престоите за почистване с до 60%, като бяха елиминирани 240 часа престой", обясняват от Houghton.

     
Източник: ДТЛ Трейд

Ключови думи: ДТЛ Трейд   Houghton   Hocut 795H   охлаждаща течност  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...