Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Rexroth вече предлага измервателната система IMS-A с DRIVE-CLiQ интерфейс

13.12.2016   |   Технологии
 

Bosch Rexroth улесни процедурата по настройване на новата измервателна система IMS-A, интегрирана в линейни направляващи, чрез използването на допълнителния DRIVE-CliQ интерфейс, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България. Освен DRIVE-CliQ, системата поддържа и интерфейсите HIPERFACE и SSI, което я прави подходяща за универсално внедряване в широк спектър от приложения, изискващи високи нива на прецизност.

"Благодарение на индуктивния принцип на измерване, IMS-A работи без директно съприкосновение и поради това не се износва. Мащабната скала не се влияе от външни магнитни полета и не може да бъде нарушена от тях. IMS-A не се влияе от вибрации до 10 G и от удари до 50 G. Нейните датчици и електрониката й за оценка се намират в защитен кожух откъм крайната страна на движещия се блок", поясняват от компанията.

"С помощта на IMS-A, детекцията на позицията се извършва в непосредствена близост до централната точка на инструмента – много важно условие за висока точност, а оттук и за високо качество на обработвания детайл. Разделителната способност за позициониране на IMS-A е до 0.025 μm. Функционалното интегриране на направляващо и измерващо устройство в едно намалява до минимум времето за монтаж. Не е необходима настройка на системата за измерване. С помощта на IMS-A, инженерите могат да използват независимо по няколко подвижни блока на един профил дълъг 4500 mm, без ограничаване на точността", допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: Бюро за развитие техника   БР Техника   Bosch Rexroth   IMS-A  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...