Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Хенлих представя нови по-леки винтови двойки от полимер и алуминий

14.02.2017   |   Технологии
 

igus комбинира трибологично оптимизирани гайки с винтове от твърдо анодиран алуминий в dryspin® система с асиметрична геометрия на винта, която може да работи не само без смазване и поддръжка, но също намалява теглото до 60%, съобщават от Хенлих, официален представител на igus за България.

"Винтовите двойки на igus имат специална асиметрична геометрия на винта, която в непрекъснат режим на работа предлага до пет пъти по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните решения. С диаметър на винта от 6 mm до 20 mm, тихия режим на работа и ниското ниво на вибрации, приложенията в затворени пространства са възможни. С усъвършестване на технологията dryspin® сега Хенлих предлага винтови двойки с алуминиеви винтове – 3 пъти по-леки от стоманените винтове", информират от компанията.

Алуминият е не само много лек и корозионно устойчив, но и постига изключително висока устойчивост на износване и нисък коефициент на триене благодарение на твърдото анодиране. Специалистите от Хенлих обясняват, че винтовата двойка не се нуждае от поддръжка за целия експлоатационен живот, когато винтът е комбиниран с гайка от полимер на igus с висока производителност, и без необходимост от смазване. Затова и алуминиевият винт dryspin® е подходящ за множество приложения, дори когато има изисквания за чистота и хигиена, като при космическата, медицинската или хранителната технология, допълват от компанията.

     
Източник: Хенлих

Ключови думи: Хенлих   Hennlich   igus   dryspin   винтови двойки   гайка   винт   машиностроене   космическа индустрия   медицинска индустрия   хранителна промишленост  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...