Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Икома: Използването на надеждни и здрави машини води до оптимизиране на производствените разходи

07.03.2017   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В енергийния сектор, по-специално в рафинериите и в нефтохимията, ремонтните и производствени разходи играят все по-съществена роля. За да бъде възможна оптимизацията на разходите, производствените инсталации и машини трябва да работят все по-надеждно и да имат все по-дълъг живот. Ремонтите и престоите са нежелателни. Големите концерни отдавна са проумели, че посредством използване на надеждни и здрави машини може да се постигне оптимизиране на производствените разходи. При тях все повече се налагат херметичните помпи Hermetic без уплътнение на вала, информират от фирма Икома, партньор на Hermetic-Pumpen в България.

"Със своите продукти фирма Hermetic-Pumpen предлага най-високо качество и сигурност в химията и нефтохимията, в индустриалната хладилна техника и в ядрената индустрия.
Инженерите на Hermetic комбинират селектирани материали, подходящи за конкретния производствен процес, със специфични конструктивни решения, в резултат на което се създават интелигентни комплексни агрегати. Дългият живот и ниските експлоатационни разходи са отличителна характеристика на помпите Hermetic открай време", обясняват от Икома.

Неразривен компонент от развойната дейност на Hermetic-Pumpen са изискванията за взривобезопасност в съответствие с Директива 94/9/ЕС ATEX. От Икома допълват, че цялата производствена програма на Hermetic-Pumpen допринася съществено за спазването на предписанията на Директива 96/61/ЕС, т. нар. Директива ІРРС (Integrated Pollution Prevention and Control) за опазване на околната среда от вредните емисии.

"За пренасянето на опасни и замърсяващи околната среда флуиди помпите Hermetic са най-добра налична технология. Те намират приложение за флуиди в температурен диапазон от -160°С до +480°С, при налягане в системата до 120 МРа и инсталирана мощност до 640 kW", поясняват още от българската компания.

     
Източник: Икома

Ключови думи: Икома   Икома   Hermetic   Hermetic-Pumpen   помпи  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...