Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Икома: Използването на надеждни и здрави машини води до оптимизиране на производствените разходи

07.03.2017   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

В енергийния сектор, по-специално в рафинериите и в нефтохимията, ремонтните и производствени разходи играят все по-съществена роля. За да бъде възможна оптимизацията на разходите, производствените инсталации и машини трябва да работят все по-надеждно и да имат все по-дълъг живот. Ремонтите и престоите са нежелателни. Големите концерни отдавна са проумели, че посредством използване на надеждни и здрави машини може да се постигне оптимизиране на производствените разходи. При тях все повече се налагат херметичните помпи Hermetic без уплътнение на вала, информират от фирма Икома, партньор на Hermetic-Pumpen в България.

"Със своите продукти фирма Hermetic-Pumpen предлага най-високо качество и сигурност в химията и нефтохимията, в индустриалната хладилна техника и в ядрената индустрия.
Инженерите на Hermetic комбинират селектирани материали, подходящи за конкретния производствен процес, със специфични конструктивни решения, в резултат на което се създават интелигентни комплексни агрегати. Дългият живот и ниските експлоатационни разходи са отличителна характеристика на помпите Hermetic открай време", обясняват от Икома.

Неразривен компонент от развойната дейност на Hermetic-Pumpen са изискванията за взривобезопасност в съответствие с Директива 94/9/ЕС ATEX. От Икома допълват, че цялата производствена програма на Hermetic-Pumpen допринася съществено за спазването на предписанията на Директива 96/61/ЕС, т. нар. Директива ІРРС (Integrated Pollution Prevention and Control) за опазване на околната среда от вредните емисии.

"За пренасянето на опасни и замърсяващи околната среда флуиди помпите Hermetic са най-добра налична технология. Те намират приложение за флуиди в температурен диапазон от -160°С до +480°С, при налягане в системата до 120 МРа и инсталирана мощност до 640 kW", поясняват още от българската компания.

     
Източник: Икома

Ключови думи: Икома   Икома   Hermetic   Hermetic-Pumpen   помпи  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...