Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth удължи с 80% експлоатационния живот на сачмено-винтовите си двойки

14.03.2017   |   Технологии
 

Благодарение на непрекъснати подобрения в производствените процеси, Bosch Rexroth постигна до 80% увеличение на експлоатационния живот на сачмено-винтовите си двойки (СВД), съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

"Като водещ производител на линейни технологии, Bosch Rexroth разчита вече в продължение на десетилетия на процеса на студено валцоване за производството на винтове. През този период компанията непрекъснато увеличаваше опита си и подобряваше процесите си. В същото време бе доразвит и процесът за производство на гайки. Тези подобрения в изработването и на винтове, и на гайки, повишиха капацитета за динамично натоварване на СВД в класовете на точност Т3 и Т5 с 20%. Капацитетът за динамично натоварване е параметър от решаващо значение за избора на размер и живота на СВД", обясняват от БР Техника.

"Подобреният капацитет за динамично натоварване удължава номиналния живот на СВД от Rexroth с до 80%. Извършените цялостни изпитвания за устойчивост и жизнен цикъл при различни приложения потвърждават тези стойности. По-високият капацитет за динамично натоварване води до директно увеличение на плътността на силата. Така в много случаи инженерите могат да използват по-малки размери за същата необходима сила. Това намалява системните разходи, спестява инсталационно пространство и редуцира теглото", поясняват от компанията.

От БР Техника информират още, че същевременно от Bosch Rexroth са съкратили времето за доставка за специфицираните си СВД посредством цифровизация на процесите по конфигурация и поръчка, както и оптимизация на логистиката. Така в Европа някои от тези продукти могат да бъдат доставени от завода в рамките на 24 часа.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бюро за Развитие Техника   Bosch Rexroth   сачмено-винтови двойки  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...