Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

NSK представи лагери за задвижвания със СВД, издържащи високи натоварвания

23.02.2017   |   Технологии
 

NSK вече произвежда лагери с аксиален ъглов контакт от доказаната серия BSBD за сачмено-винтови двойки (СВД), в съответствие с вътрешнозаводския стандарт HPS за високопрецизни лагери, съобщават от компанията. HPS е съкращение от "High Performance Standard" и означава, че новите лагери се отличават с висок коефициент на натоварване и са предназначени за употреба като опорни лагери на задвижвания със СВД, допълват от NSK. Новите лагери NSKHPS BSBD ще намират приложение основно при производството на металорежещи машини и в автоматизирани обработващи линии.

"Много водещи производители на металообработващи машини използват сачмено-винтовите двойки на NSK за високопрецизни линейни премествания – например за позициониране на детайли или за преместване на инструментални оси. В подобни технически задачи, сачмените лагери BSBD с аксиален ъглов контакт намират приложение като радиални лагери на задвижването със сачмено-винтова двойка. Благодарение на двуредната конструкция и ъгъла на контакта от 60° те издържат големи аксиални натоварвания в две направления. В същото време, лагерите BSBD осигуряват прецизност, която се изисква от съвременните прецизни металообработващи машини", информират от NSK.

От компанията поясняват, че с разработването на лагерите NSKHPS BSBD значително е увеличен коефициентът на натоварване, в сравнение със стандартните лагери BSBD, с което се осигурява още по-висока издръжливост. Серията е допълнена с нови типоразмери и вече включва лагери с диаметри на отворите от 12 до 60 mm в два варианта: с монтажни отвори за фланцеви монтаж (BSF) или без монтажни отвори (BSN), при които свързването се осъществява чрез отделен корпус.

     
Източник: NSK

Ключови думи: NSK   лагери   NSKHPS BSBD  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...